Alytaus lopšelyje-darželyje „Pušynėlis“ dvi grupės laikinai bus ugdomos nuotoliniu būdu

Kaip ir keliose kitose ugdymo įstaigose, taip ir lopšelyje-darželyje „Pušynėlis“, siekdama sumažinti COVID-19 infekcijos plitimo grėsmę, Alytaus miesto savivaldybės administracija nurodė iki 2020 m. gruodžio 6 d. organizuoti nuotolinį mokymą „Paukščiukų“ grupės vaikams, о iki gruodžio 7 d.   – „Boružėlių“ grupės mažiesiems.

Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakyme pažymima, kad būtų stebima vaikų ir darbuotojų sveikata, o pasireiškus simptomams, būtų nukreipiama atlikti tyrimą dėl COVID-19 ligos. 

Nustačius susirgusį darbuotoją ir artimą sąlytį turėjusius asmenis būtina nedelsiant teikti informaciją Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Alytaus departamentui.

Įsakyme taip pat nurodyta – jeigu lopšelio-darželio darbuotojams pasireiškė ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų simptomai, jie turi nevykti į darbą, o jeigu simptomai pasireiškė esant darbe, būtina kuo skubiau jį nutraukti ir apie tai nedelsiant informuoti įstaigos vadovą.

Turi būti užtikrinta, kad lopšelyje-darželyje dirbtų tik darbuotojai, neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų ir kitų susirgimų požymių, taip pat darbuotojai, nesantys privalomoje izoliacijoje.

Turi būti atlikta patalpų, kuriose lankėsi sergantis asmuo, dezinfekcija, vadovaujantis Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktomis rekomendacijomis.

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą