„Daug žinosi – su pavojumi susidorosi“

Artėjant gražiausioms metų šventėms, Butrimonių gimnazija sulaukė svečių iš Alytaus rajono gimnazijų bei Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Kaip ir kasmet, ši įmonė organizavo viktoriną „Daug žinosi – su pavojumi susidorosi“ 7 – 8 klasių mokiniams. Viktorinos tikslas – skleisti gaisrinės saugos žinias.

 Šiais metais viktorinoje dalyvavo 7 komandos: Butrimonių gimnazijos, Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus, Miroslavo gimnazijos, Daugų Vlado Mirono gimnazijos, Pivašiūnų gimnazijos, Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus ir Krokialaukio Tomo Noraus–Naruševičiaus gimnazijos komandos. Butrimonių gimnazijos komandai atstovavo šie mokiniai: Airidas Gudelaitis, 7 klasė, Matas Zajančkauskas, 7 klasė, Ugnė Vaičiūnaitė, 8 klasė, Laurynas Boguševičius, 8 klasė, Dovydas Burinskas, 8 klasė. Juos parengė mokytojos Loreta Blaževičienė ir Vilma Mielaikienė.

Mokiniai beveik mėnesį kruopščiai ruošėsi artėjančiai viktorinai: skaitė įvairią literatūrą, lankėsi Alytaus r. Butrimonių priešgaisrinėje tarnyboje, susipažino su ugniagesių darbo ypatumais, apžiūrėjo patalpas bei techniką - įgijo teorinių ir praktinių žinių.

Viktorinos metu komandų laukė įvairios užduotys bei praktiniai išbandymai, susiję su ugniagesių darbu. Mokiniai sprendė kryžiažodį, atsakinėjo į atviro pobūdžio klausimus bei išbandė jėgas praktinėse užduotyse. Nugalėtojais tapo Alovės komanda, antrąją vietą užėmė Butrimonių gimnazijos komanda, trečiąją – Miroslavo gimnazija. Nugalėtojos komandos laimėjo pažintinę kelionę į Trakus, į kurią vyks sausio mėnesį. Mokiniai taip pat apdovanoti diplomais, taurėmis bei atminimo medaliais, taip pat išmaniaisiais laikrodžiais, knygomis bei kitais vertingais prizais, o mokinius rengę mokytojai - šiuo metu skaitomiausia kunigo A. Toliato knyga „Žmogaus ir Dievo metai“. Komandos – dalyvės gavo padėkos raštus bei saldžias dovanėles.

Už nuostabias akimirkas bei galimybę įvertinti savo žinias ir pasivaržyti su bendraamžiais gaisrinės saugos srityje esame dėkingi Alytaus apskrities priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkui Sauliui Mockevičiui, inspektorei Indrei Miškinytei, vyr. inspektoriams Vaidui Olertai ir Povilui Armanavičiui. Tokio pobūdžio renginiai ne tik padeda lavinti mokinių bendradarbiavimą ir tarpusavio supratimą, bet taip pat formuoja saugaus elgesio įgūdžius.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą