SPORTO STOVYKLOS ALYTAUS RAJONO VAIKAMS

Vasara ir vaikų stovyklos Nemunaityje (Vytauto g. 44) – du neatsiejami dalykai Alytaus r. meno ir sporto mokykloje. Ir kas gi nenorėtų savaitgalio praleisti nuostabioje gamtos apsuptyje, kvėpuojant tyru oru, nuolat plėtojant aktyvaus, turiningo laisvalaikio užimtumo įvairovę, sakė mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė. Stovykla vykdoma pagal projektą ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 bendrai finansuojamo Valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, Mokslo ir Sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Norinčių dalyvauti savaitgalinėse sporto stovyklose tiek daug, kad daugeliui skambinančių tėvelių belieka apgailestauti, kad nesuspėja patekti, nes galimas dalyvių skaičius užregistruojamas akimirksniu, teigia projekto ir stovyklos vadovė Laima Zalanskienė. Stovykloje dalyviai plėtoja aktyvaus, turiningo laisvalaikio užimtumo įvairovę, ugdo emocines kompetencijas, gebėjimą bendrauti ir bendradarbiauti komandoje. Sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo ir futbolo treneris Sigitas Junevičius dalyvius nuolat supažindina su įvairiais sveikatinimo modeliais, moko futbolo paslapčių pritaikant individualias taktikas, demonstruodamas gyvai pristato treniruočių metodiką, sukuria įvairias žaidybines situacijas. Kaip ir kiekvienoje stovykloje, visi dalyvauja netradicinių sporto šakų užsiėmimuose ir / ar žaidžia krepšinį, susipažinimo žaidimus, domisi kitomis įvairiomis veiklomis, keliauja į orientacinius žygius.

Visose stovyklose siekiama, kad kiekvienas dalyvis galėtų sudalyvauti ir save realizuoti kuo įvairesniuose, kūrybiškai parengtuose užsiėmimuose. Šioje, birželio 12-13 dienos savaitgalio stovyklos metu buvo pristatyti ir pateikti inovatyvūs sveikos gyvensenos metodikos elementai. Lektorius, sveikos gyvensenos ir asmeninis treneris Gediminas Mikelevičius stovyklautojus supažindino su dopingo vartojimo grėsmėmis ir jo įtaka žmogaus gyvenimui, pasakojo apie individualių žmonių pasiekimus, vyko tikslinis pasirinktos veiklos pademonstravimas gyvai su visais dalyviais. Dziudo užsiėmimų metu, lektorius-treneris Rolandas Lukoševičius supažindino su imtynių pratybų veiklomis - pramankšta, demonstravo akrobatinius, atpalaiduojančius, jėgos, greičio, ištvermės pratimus, technikos tobulinimą stovėsenoje.

Sekmadienio vakare, analizuojant ir aptariant stovyklos įspūdžius, buvo gera pajusti ore sklandančią ypatingą nuotaiką, girdėti skambų stovyklautojų juoką ir nuolatinį klausimą: kada kita stovykla??? Stovyklos vadovai L. Zalanskienė, S. Junevičius ir Gintautas Pikūnas dėkojo sportiškiems, energingiems, kūrybiškai nusiteikusiems stovyklautojams ir kvietė naujausią informaciją apie vykdomas projekto veiklas stebėti mokyklos facebook ir tinklapyje www.amsm.lt

Džiaugiamės, kad projekto dėka, tinkamas vaikų, jaunimo, suaugusiųjų užimtumas bei visos prevencinės veiklos suteiks visoms amžiaus grupėms didesnę galimybę propaguoti sveiką gyvenseną ir fizinio aktyvumo didinimą, pagerinant bendruomeniškumo ryšius bendrose fizinio aktyvumo, sveikos gyvensenos, stovyklų veiklose.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą