Ministerija kviečia inovacijų kūrėjus pritaikyti savo išradimus švietime

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia švietimo technologijų ir inovacijų (EdTech) sprendimų kūrėjus dalyvauti vienoje iš projekto veiklų – EdTech platformos bandyme – ir siūlyti išmaniuosius sprendimus švietimo įstaigoms.

„Smarkiai sutrikdžiusi švietimo sistemos veiklą, COVID-19 pandemija kartu atvėrė ir unikalią galimybę plėtoti technologijas ir inovacijas švietimo srityje bei geriau pasiruošti nuolatos kintantiems besimokančiųjų poreikiams, daugiau dėmesio skirti švietimo skaitmenizacijai“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.  

Kuriant ir išbandant EdTech platformą, bus siekiama praktiškai mokyklose pritaikyti inovatorių pasiūlytus produktus ir paslaugas. Tokių paslaugų pavyzdžiai galėtų būti interaktyvūs mokymosi įrankiai, išmanus skaitmeninis turinys – edukacinės priemonės, išnaudojančios naujausias informacinių technologijų galimybes.

Bandomasis projektas padės suprasti, kaip naujausios švietimo technologijos gerina mokymosi procesą ir jo kokybę, įgalins mokytojus, dėstytojus ir lektorius patiems rinktis EdTech produktus ir paslaugas bei taikyti jas mokymo procese. EdTech sprendimų kūrėjams projekto išbandymas suteiks daugiau žinių apie kasdienį mokymąsi, besimokančiųjų poreikius, leis vystyti ir tobulinti savo produktus, atskleis, kur ir kaip galima taikyti naujausias švietimo technologijas ateityje.


EdTech kūrėjų atranka  

Naujos platformos išbandyme kviečiami dalyvauti visi EdTech sprendimų kūrėjai. Konkurso dalyviai paraiškoje privalo motyvuotai pagrįsti, kodėl siekia, jog jų produktas arba paslauga būtų išbandyta, kokie jų produkto arba paslaugos pagrindiniai tikslai ir kokių rezultatų jais siekiama.

Siūlomi švietimo ir inovacijų sprendimai turi atitikti du kriterijus. Pirma, EdTech produktas arba paslauga jau turi būti išbaigta ir paruošta naudoti. Antra, produktas arba paslauga turi būti pristatoma trumpu (iki 3 minučių) vaizdo įrašu, kuriame nurodomos jos galimybės, sprendžiamos problemos ir mokymosi procesui atnešama nauda.

EdTech sprendimų kūrėjas gali teikti atrankai tik vieną paraišką. Joje gali būti atrankai teikiamas tik vienas EdTech produktas arba paslauga.

Projekto išbandyme dalyvausiančius EdTech sprendimų kūrėjus atrinks Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sudaryta atrankos komisija. Atrinkti  EdTech sprendimų kūrėjai apie tolesnę išbandymo organizavimo eigą bus informuoti asmeniškai.

EdTech sprendimų kūrėjai savo pasiūlymas gali teikti iki rugsėjo 10 d.

Paraiškos forma inovacijų kūrėjams čia.

Daugiau informacijos ir teisės aktus apie išbandymo eigą rasite čia.

Kilus klausimams dėl kvietimo teikti paraiškas, prašome kreiptis į projekto vadovę Justiną Kugytę el. p. justina.kugyte@smm.lt arba tel. + 370 5 2191 128.

SMM.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą