„Robotikos diena“Alytuje kviečia mažuosius atradėjus ir jų šeimas


Sausio 27 dieną Alytaus miesto teatre vyks „Robotikos diena“. Smalsios ir sumanios šeimos kviečiamos pasinerti į technologines pramogas, pamatyti, kaip sudėtingus dalykus galima paaiškinti paprastai, kodėl nereikia bijoti technologijų ir kaip robotai gali prisidėti prie vaiko tobulėjimo ir ugdymo? Susipažinti ir pažinti kviečia Alytaus „Robotikos akademija“. Įėjimas laisvas.
Šiandien kompiuteriai, telefonai, planšetė, internetas yra vaikų kasdienybė. Suaugusieji pirmieji šias priemones įdeda į mažylių rankas, vėliau dėl to nerimauja ir vertina kritiškai. Kodėl? „Technologinės pramogos gali būti ne tik smagios, bet ir naudingos, kai šalia yra mokytojas, nukreipiantis teisinga linkme“, - sako renginio organizatorius, „Robotikos akademijos“ Alytuje mokytojas Eduardas Sosunovičius. „Daugybę mokykloje sužinotų teorinių dalykų vaikai pritaiko praktikoje, akademijoje konstruodami robotą, atliekantį reikalingą užduotį. Tai rodo, kad formalaus ir neformalaus ugdymo sinergija yra būtina, ji suteikia didžiausią naudą vaiko ugdymui“, - kalba mokytojas.
„Robotikos dienoje“ patirsite neišdildomų įspūdžių. Dalyvių lauks įspūdingi robotai humanoidai, demonstruojantys dirbtinį intelektą, galintys ne tik interaktyviai bendrauti, bet drauge šokti, sportuoti. Drąsiausi galės išbandyti jėgas virtualios realybės pasaulyje, pasinerti į virtualias keliones po pasaulį: kopti į kalnus, perplaukti vandenynus, įveikti kitas kliūtis. Smalsiausius kvies LEGO robotų sumo, LEGO linijos sekimo, raketų paleidimo varžybos.
Organizatoriai pasirūpino ir pačiais mažiausiais. Čia veiks LEGO mažylių dirbtuvės. „Pats efektyviausias mokymasis yra žaidžiant, kai nebijoma klysti, o linksmai tyrinėjant ir eksperimentuojant konstruojamos žinios ir kuriama prasmė“, – sako „Robotikos akademijos“ regionų kuratorius A.Gaulia.
Renginyje bus pristatyta pasaulinė robotikos varžybų sistema FLL Jr. (1 – 4 kl. moksleiviams) ir FLL (4 – 10 kl. moksleiviams). „Šiose varžybose vaikai ne tik konstruoja robotus ir sprendžia užduotis specialiame užduočių lauke, bet ir pagal atliktą tyrimą rengia projektą, o sukurtą sprendimą bei savo vertybes pristato kaip neatsiejamą varžybų dalį“, - pasakoja regionų kuratorius.
Tėvams, pedagogams, besidomintiems švietimo sistema „Robotikos dienos“ metu bus pristatytos ugdymo ir švietimo naujienos, įgyvendinamos pasaulyje ir Lietuvoje, technologijų svarba ir įtaka kasdienybėje ir ateities perspektyvoje. Apie būtiną švietimo sistemos transformaciją bei technologijų vystymąsi ir jų įtaką švietimui pasakos VšĮ „Robotikos akademija“ įkūrėjas Saulius Vasiliauskas. Profesorius, habilituotas daktaras, Interneto plėtros Lietuvoje pradininkas Adolfas Laimutis Telksnys pateiks įžvalgas apie žmonių ir robotų visuomenę, jaunos kartos rengimą spręsti nūdienos keliamus iššūkius. Renginio metu bus pristatytas naujausias dokumentinis filmas „Ateities mokykla jau šiandien“, kuriame pateikiami pokalbiai su žymiausias pasaulio švietimo guru, taip pat turėsite galimybę susitikti ir diskutuoti su filmo autoriumi verslininkus, verslo konsultantus, lektoriumi Dariumi Radkevičiumi.
Pirmoji „Robotikos diena“ Alytuje vyks šeštadienį, sausio 27 dieną, Alytaus miesto teatre (Rotušės a. 2), nuo 11 iki 15 val. Įėjimas laisvas.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą