Lietuva pavasarį pasitiks su sveikatą stiprinančių mokyklų bangos renginiais

 

Jau 53 šalies savivaldybės pareiškė norą prisijungti prie nacionalinio renginio „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2018“. Šis renginys organizuojamas minint Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų veiklos 25-metį.
Visą šių metų balandį vyksiančio renginio tikslas – sujudinti 430 Lietuvos sveikatą stiprinančių ir kitų mokyklų bendruomenes, kurios rūpinasi vaikų sveikatos stiprinimu.
Bangos renginiais siekiama propaguoti sveikatą stiprinančių mokyklų idėją kaip pasiteisinusį sveikatos stiprinimo veiklos mokykloje pavyzdį, pristatyti sveikatą stiprinančių mokyklų gerąją patirtį, skatinti mokinių pasitikėjimą savo galimybėmis stiprinti savo ir artimųjų sveikatą ir kurti sveikatai palankią aplinką, burti ir vienyti sveikatą stiprinančias mokyklas savivaldybėse, pagerbti labiausiai pasižymėjusius sveikatą stiprinančių mokyklų bendruomenių narius, neatlygintinai besidarbuojančius vaikų sveikatos labui.
Tikimės, kad sveikatą stiprinančių mokyklų bangos renginiai taps visų prisijungusių savivaldybių bendruomenių dainų ir šokių, sporto, aktyvaus ir intelektualaus laisvalaikio švente. Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras nacionaliniam renginiui „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2018“ yra sukūręs Facebook paskyrą https://www.facebook.com/events/169706790420642/. Nacionalinio renginio dalyviai Facebook paskyroje galės skelbti savo savivaldybėje vykstančio renginio programas, dalytis renginių nuotraukomis ir trumpomis filmuotomis medžiagomis, bendrauti. Pasitikrinti ar jūsų savivaldybė dalyvauja minėtame renginyje galite „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2018“ dalyvių žemėlapyje.
Renginio iniciatoriai – Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras.

 

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą