Butrimonių gimnazistai – regioninio dainų konkurso „Dainuoju Tau, Lietuva“ laureatai

Justino Marcinkevičiaus žodžiais kovo 8 dieną Butrimonių gimnazijos mišrus vokalinis ansamblis, vadovaujamas muzikos mokytojos metodininkės Neringos Valvonienės, pradėjo regioninį dainų konkursą „Dainuoju Tau, Lietuva“, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Renginį, kurio tikslas skatinti moksleivius didžiuotis savo šalimi, ugdyti mokinių kūrybiškumą, saviraiškos poreikį, organizavo Alytaus profesinio rengimo centras.

Konkurse varžėsi 8–12 klasių solistai ir ansambliai iš Alytaus, Druskininkų miestų bei Alytaus, Lazdijų, Varėnos, Prienų rajonų pagrindinių mokyklų ir gimnazijų bei profesinių mokyklų. Jie atliko po dvi dainas, iš kurių vieną skyrė Lietuvai. Dalyvius vertino kompetentinga komisija: pirmininkas – Vidas Simanauskas, Alytaus miesto liaudies muzikos studijos „Varsa“ vadovas, nariai: Alytaus jaunimo centro vokalo mokytoja Dalia Kazlauskienė ir kūrybinės studijos „Alytaus miestelėnai“ vadovas Vidmantas Ežerskis.

Solistų kategorijos laureato statulėlę pelnė Druskininkų „Ryto“ gimnazijos solistė, o ansamblių kategorijos laureato statulėle apdovanotas Butrimonių gimnazijos kolektyvas. Renginio organizatoriai ir rėmėjai pasirūpino, kad konkurso laureatams būtų įteikti ne tik diplomai, bet ir saldžios dovanos bei asmeniniai prizai.

Butrimonių gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą