Alytaus miesto valdžios ir Šv. Benedikto gimnazijos dovana specialiųjų poreikių vaikams: plaukimo užsiėmimai gimnazijos baseine

2024–2025 mokslo metais Alytaus šv. Benedikto gimnazijos baseine organizuojami plaukimo užsiėmimai miesto bendrojo ugdymo mokyklų 2–3 klasių ir 4–5 klasių specialiųjų poreikių mokiniams. Šias veiklas finansuoja Alytaus miesto savivaldybė, o užsiėmimus organizuoja Alytaus šv. Benedikto gimnazija, taip užtikrindama vaikų gerovę ir visapusišką ugdymą. Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė teigia, kad šie užsiėmimai yra pritaikyti individualiems vaikų gebėjimams, siekiant įgyvendinti įtraukiojo ugdymo tikslus, kurie stiprina ne tik fizinę sveikatą, bet ir vaikų savarankiškumą bei pasitikėjimą savimi.

Vandens aplinka turi ypatingą poveikį vaikų fizinių, socialinių ir motorinių įgūdžių lavinimui. Užsiėmimai pritaikomi pagal individualius kiekvieno vaiko poreikius, atsižvelgiant į judėjimo, jutimo sutrikimus ar kitus sunkumus. Plaukimo metu vaikai mokomi ne tik plaukimo judesių ir saugaus elgesio vandenyje, bet ir patiriama judėjimo džiaugsmo, stiprinama tiek fizinė, tiek psichinė sveikata.

Alytaus miesto valdžia deda pastangas, siekdama gerinti specialiųjų poreikių vaikų įtrauktį švietimo, sporto ir sveikatos srityse.

Kviečiame tėvelius registruoti savo vaikus į nemokamus plaukimo užsiėmimus. Informacija teikiama tel. +370 647 62124.

Švietimo ir sporto skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą