Miroslavo gimnazijos ketvirtokai žino, kodėl Lietuvoje gera gyventi

Kovo 22 dieną Alytaus kraštotyros muziejuje vyko 6-ojo Lietuvos mokinių kūrybinių darbų konkurso ,,Augdamas kuriu, tave kartu kviečiu“ baigiamasis renginys, kurio metu apdovanoti dalyviai ir nugalėtojai bei nugalėtojus ruošę mokytojai. Konkurso tikslas – stiprinti pilietiškumo jausmą, lavinti ir skatinti mokinių kūrybinius, meninius, tiriamuosius, komunikacinius gebėjimus, domėjimąsi Lietuvos istorija, savo gimtuoju miestu ar miesteliu.

Buvo siekiama, kad mokiniai ne tik domėtųsi jau žinomomis legendomis, padavimais ar faktais apie savo gimtas vietoves, tačiau kūrybiškai interpretuotų, fantazuotų, išreikštų savo mintis, pojūčius, įspūdžius bei jausmus tema „Kodėl čia gera gyventi“.

Miroslavo gimnazijos 4 klasės mokiniai rašė rašinius ir kūrė eilėraščius savo Tėvynei Lietuvai bei savo kūrinius iliustravo. Visus darbus sudėjo į knygą ,,Kuriu knygą Lietuvai. Čia gera gyventi“.

Mokytoja ir jos mokiniai labai apsidžiaugė, kad jų kruopštus ir nuoširdus darbas buvo įvertintas – literatūrinių darbų grupėje ketvirtokai pelnė 1-ąją vietą ir buvo apdovanoti diplomu bei knyga ,,Lietuvos istorija“.

Mokytojai Laimutei Gražulienei už mokinių saviraiškos skatinimą dalyvaujant respublikiniame kūrybinių darbų konkurse įteikta LR Seimo nario Roberto Šarknicko padėka. Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Povilas Labukas įteikė pagrindinį prizą – pramogą ,,Laisvalaikio dovanos“. Laimėtojų laukia įspūdingas skrydis virš 12 ežerų, kurio metu bus galima gėrėtis Aukštadvario regioninio parko vaizdais.

Smagu, kad pergalės džiaugsmu dalijosi ir kartu į šventę mokinius atlydėję tėveliai Indrė Rinkevičienė bei Vytautas Jasionis.

 

Miroslavo gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą