Draugystės angelai, spinduliuojantys meilę

Pradėjus įgyvendinti bendrą pasienio projektą „Atvertas langas į pasaulį" Luko (Ełk, Lenkijos Respublika) ir Alytaus vaikams, nuo kovo iki gruodžio mėnesio kviečiame socialinę atskirtį ir riziką patiriančias šeimas ir jų vaikus dalyvauti teminėse keramikos pamokose. Keramikos pamokoje, vykusioje birželio 4 d. vaikai lipdė „Draugystės angelus" – jie vėliau papuoš festivalį „Pasienio angelų vasara". Vaikai, sugrįžę po keramikos užsiėmimo, dalijosi pačiomis geriausiomis emocijomis, pasakojo, kaip jiems pavyko atsipalaiduoti ir įdėti dalelę savęs į nulipdytą angeliuką.

Nuo šių metų kovo 1 d. pradėtas įgyvendinti antrasis tarptautinis kartu su pasienio partneriais projektas, skirtas Alytaus ir Luko miestų bendruomenėms. Luko savivaldybė ir Alytaus miesto socialinių paslaugų centras, siekdami būti socialiai atsakingi, įgyvendina naujas inovatyvias socialines iniciatyvas. Projekto partneriai, kovodami su skurdu, socialine atskirtimi, patyčiomis mokyklose ir namuose, smurtu, siekia pagelbėti socialinės rizikos vaikams, jaunuoliams, jų šeimoms. Būnantiems bendruomenės užribyje, už kurio gyvena gerbiami ir protingi vaikai, dažnai nesuteikiama galimybė gyventi kitaip. Kartu dirbdami, mokydamiesi, kurdami, susirasdami naujų draugų ir aktyviai, kitaip nei įprasta, leisdami laisvalaikį, abiejų pasienio savivaldybių vaikai atvers naują pokyčių – jie visi drauge bus kūrybingi, atsakingi, save motyvuojantys tolimesniems mokslams, socialinei integracijai. Kalbų ir amato mokymasis atvers naujas galimybes pažeidžiamos grupės dalyviams. Įgyvendindami projektą tikslinės grupės dalyviai ne tik kartu mokysis anglų kalbos, dalyvaus vasaros stovykloje, bet taip pat įgis kalbėjimo ir komandos formavimo žinių, kurs pasienio angelus – vilties, pasitikėjimo ir svajonės simbolį. Pasienio projektas skirtas atverti naujas galimybes rizikos vaikams, jaunimui, jų šeimoms, taip pat ir mokytojams, socialiniams darbuotojams.

Kviečiame visus socialinę atskirtį patiriančius vaikus ir jaunimą į užsiėmimus: liepos 2 d. – keramikos pamokos, skirtos Mindaugo karūnavimo dienai, rugpjūčio 1 d. tema „Žolinių gėlės", rugsėjo 10 d. – „Rudens mozaika", spalio 8 d. – rudens lapų lipdymas, lapkričio 5 d. – „Ramybės akimirka" – žvakelių gamyba, gruodžio 3 d. – adventinis vakaras „Ir užgimė vilties angelas". Į keramikos pamokas kviečiame registruoti iš anksto el. paštu sonata.dumbliauskiene@alytus.lt

Sprendžiant socialines problemas visada turi būti komandinis darbas, todėl projektas „Atvertas langas į pasaulį" Luko ir Alytaus vaikams yra puikus pavyzdys, kaip pasiekti pasitikėjimo, pagarbos. Projekto trukmė 12 mėnesių. Projekto investicijų dalis, tenkanti Alytaus miesto socialinių paslaugų centrui, 20 744,85 Eur, iš šios sumos Europos regioninės plėtros fondo skirta parama 17 633,12 Eur.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą