Tęstinis projektas „Pradinuko vasara“

Birželio 6 d. vyko Alytaus rajono pradinių klasių mokytojų tęstinio projekto ,,Pradinuko vasara“ praktinis etnokultūrinis seminaras – išvyka. Į mokyklą atnešta „Pradinuko vasaros“ vėliava, kuri kasmet keliauja po įvairias Alytaus rajono mokyklas, skelbė renginio pradžią. Visus susirinkusiuosius pasveikino skyriaus vedėja, pradžiugino priešmokyklinukų ir pradinukų meninė programėlė, kurią parengė muzikos ir šokio mokytojos.

Šį, jau tryliktąjį kartą, Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje apie kūrybišką mokytoją ir mokinį kalbėjo skyriaus pradinių klasių mokytojos. Renginio metu buvo pristatyti metodiniai ir kūrybiniai mokytojų ir mokinių darbai etnokultūrine tema.

Programos dalyvius su Alovės pagrindinio ugdymo skyriumi, jo ištakomis ir bendra veikla, kraštotyros muziejumi supažindino pradinių klasių mokytojos Renata Miškauskienė ir Sigutė Kaminskienė. Apie Alovės miestelio istoriją, žymesnius objektus ir žmones pasakojo istorijos mokytoja Laimutė Leonienė. Mokiniai papasakojo Poteronių piliakalnio legendą.

Vyko gerosios patirties sklaida, ugdant kūrybiškumą pamokose ir neformaliajame ugdyme. Visi dalyviai atliko kūrybinius praktinius darbus - pristatė savo krašte švenčiamas etnokultūrines šventes pasirinkta forma. Apie Alovės švč. Trejybės bažnyčią, jos istoriją papasakojo klebonas Stanislovas Stankevičius.

Ypač įdomią, praktinę kūrybinę edukaciją kolegėms vedė tautinio paveldo puoselėtoja Marytė Gilevičienė. Mokytojos išmoko iš šiaudelių nusipinti paukštelį ir sodų narelį, kuriuos pritaikys ugdant mokinius.

Alovės amatų kiemelyje dalyvės pačios formavo bulvines bandas ant kopūsto lapo, šovė į krosnį, o belaukiant kol jos iškeps, gamino kaimiškus sausainius.

Refleksijos metu mokytojos pasidžiaugė turiningai praleista diena Alovės apylinkėse. Šią, tryliktąją Pradinuko vasaros“ programą, parengė ir organizavo Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokytojos Renata Miškauskienė ir Sigutė Kaminskienė. Tikimės, kad birželio 6-oji buvo smagi, naudinga ir vertinga.

 Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą