Visos dienos mokyklos koncepcija bus išbandoma ir Daugų Vlado Mirono gimnazijoje

Nuo šių metų rugsėjo 40-yje mokyklų numatoma išbandyti visos dienos mokyklos koncepciją, pagal kurią mokiniai būtų užimami ne tik pamokų metu. Į šį sąrašą pateko ir Alytaus rajono savivaldybės Daugų Vlado Mirono gimnazija.

Visos dienos mokyklos modelis yra sėkmingai pasiteisinęs daugelyje šalių. Visos dienos mokyklos tikslas – gerinti mokinių pasiekimus, mažinti socialinę atskirtį, stiprinti formaliojo ugdymo ir neformaliojo švietimo suderinamumą.

Po pamokų mokiniai galės dalyvauti neformaliojo švietimo užsiėmimuose, projektuose, paruošti namų darbus, lankytis kultūriniuose renginiuose, gauti švietimo pagalbos specialistų konsultacijas ir kitą pagalbą. Taip pat vaikams bus sudaromos sąlygos pailsėti.

Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius pasidžiaugė, jog būtent jo vadovaujama rajono gimnazija pateko tarp atrinktųjų 40 Lietuvos mokyklų.

„Tikimės, kad visos dienos mokykla bus viena iš priemonių, pagerinsianti mokinių mokymosi rezultatus. Regionuose trūksta užimtumo, stinga laiko individualiam ugdymui, mokymosi pagalbai, tad manome, kad ši koncepcija pasiteisins“,- kalbėjo A. Jakimavičius.

Visa mokyklos veikla iki 17 val. būtų finansuojama iš valstybės ar savivaldybių biudžetų. Tėvų prašymu, vaikų priežiūros paslaugas mokykla galėtų organizuoti ir iki 18–19 val., tačiau ši valanda būtų finansuojama tėvų lėšomis.

Atrankoje dėl visos dienos mokyklos koncepcijos dalyvavo 102 šalies mokyklos.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą