Krokialaukio gimnazijoje įgyvendintos dvi mokinių vasaros užimtumo programos

Gimnazijoje šią vasarą buvo įgyvendintos dvi mokinių užimtumo programos: Alytaus rajono savivaldybės finansuota programa „Gyvenkime kitaip VII“ ir respublikinio projekto „Sveikatiada“ sveikatinimo idėjų konkurso programa „100 žingsnių sveikatos taku“. 

Programų dalyviams buvo sudarytos sąlygos dalyvauti įvairiose pažintinėse, edukacinėse neformaliose veiklose, kuriose jie ugdėsi savarankiškumo, sveikos gyvensenos bei ekologinio sąmoningumo įgūdžius, socialines kompetencijas, pozityvų požiūrį į turiningą laisvalaikį. Buvo stiprinamas tautiškumas ir pilietiškumas, skatinama savanorystė.

Mokiniai aktyviai mankštinosi, sportavo, diskutavo, dalyvavo paskaitose „Grūdinimosi galimybės“, „Vaistažolių pasaulis ir jų galia“, rengė problemų sprendimo strategiją, įgyvendino akciją „Eko“, kurios metu švarino Baltijos pajūrį, rinko gamtinę medžiagą sveikatingumo takui, susipažino su S. Kneipo 5 elementų sveikatingumo sistema. Gimnazijos teritorijoje įrengė sveikatingumo taką, kuriuo galės naudotis ne tik gimnazijos, bet ir Krokialaukio miestelio bendruomenė. Idėjos įgyvendinimui lėšų skyrė ir gimnazija iš 2 procentų paramos lėšų.

Krokialaukio Tomo Noraus- Naruševičiaus gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą