Abiturientai džiaugiasi daugiau nei septyniomis dešimtimis šimtukų

Abiturientai jau gali lengviau atsipūsti – paaiškėjo visų valstybinių brandos egzaminų rezultatai.  Šiemet kaip ir praėjusiais metais Alytaus miesto abiturientai iš valstybinių brandos egzaminų gavo 42 šimtukus.

Susumavus brandos egzaminų rezultatus kartu su užsienio kalbos (anglų) tarptautiniu egzaminu bendras Alytaus miesto abiturientų gautų šimtukų skaičius siekia 77 ir tai yra 9 šimtukais daugiau nei praėjusiais metais (2017 m.  – 68 šimtukai).

Geriausiai Alytaus miesto abiturientams sekėsi laikyti užsienio kalbos (anglų) valstybinį brandos egzaminą. Iš šio egzamino jiems pavyko gauti net 16 šimtukų. 13 abiturientų 100 balų gavo už informacinių technologijų valstybinį brandos egzaminą. Šiek tiek sunkiau sekėsi įveikti matematikos valstybinio brandos egzamino užduotis. Iš šio dalyko šiemet abiturientai gavo 3, o praėjusiais metais 21 šimtuką. Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą 100 balų išlaikė 4 abiturientai, praėjusiais metais – 2. Po du šimtukus gavo laikiusieji istorijos ir rusų kalbos valstybinius brandos egzaminus. Po vieną šimtuką gavo laikiusieji biologijos ir chemijos valstybinius brandos egzaminus.

Daugiausiai šimtukininkų  – net 33 šiemet Alytaus Jotvingių gimnazijoje, 26 – Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje, 10 šimtukininkų – Alytaus Šv. Bendikto gimnazijoje, o 8  – Alytaus Putinų gimnazijoje.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė teigė, kad valstybiniai brandos egzaminų rezultatai – tai nuoseklaus mokinių ir mokytojų darbo vaisiai. Šiais metais Alytaus miesto savivaldybėje 2 abiturientai (Jotvingių ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijų) gavo po 3 šimtukus, 10 mokinių gavo po 2 šimtukus (Jotvingių gimnazijos – 6, Šv. Benedikto gimnazijos – 3, Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos – 1). „Tačiau norėčiau pasveikinti visus abiturientus, įgijusius vidurinį išsilavinimą ir te neišnyksta jumyse aistra žinioms ir pažinimui, nes mokymasis yra reikalingas visą gyvenimą", – sėkmės ateityje abiturientams linki Švietimo skyriaus vedėja R. Ališauskienė.


Šimtą balų iš valstybinių brandos egzaminų gavę abiturientai bus pagerbti Alytaus miesto savivaldybės gimnazijų abiturientų atestatų įteikimo švenčių metu – liepos 13 d. 16 val. gimnazijos salėje – Alytaus šv,. Benedikto gimnazijos abiturientai, liepos 15 d. 14 val. VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centre – Alytaus Jotvingių gimnazijos, liepos 18 d. 17 val. VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centre – Alytaus Putinų gimnazijos, o liepos 19 d. 14 val. VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centre – Alytaus Adolfo Ramanausko -Vanago gimnazijos abiturientai. Abiturientams bus skirtos Alytaus miesto savivaldybės įsteigtos piniginės premijos už 100 balų įvertinimus, jų tėvams –mero padėkos, o mokytojams – atminimo dovanos.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą