Jaunųjų šaulių stovykloje netrūksta ryžto ir užsispyrimo

Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono rikiuotės aikštėje atidaryta ketvirtoji, jau paskutinė šiais metais, jaunųjų šaulių ir moksleivių stovykla, kuri tradiciškai vyksta vasaros atostogų metu.

Stovyklos atidarymo šventėje dalyvavęs Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pasidžiaugė, kad stovyklos dalyviai yra pilietiški, o svarbiausia ryžtingai nusiteikę: „Malonu matyti tiek daug jaunimo, kuris čia įgaus drąsos, ugdys pilietiškumą, meilę gimtam kraštui. O juk tai ypatingai svarbu švenčiant Valstybės šimtmetį“.

Jaunuosius šaulius pasveikino ir Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, Didžiosios kunigaikštienės Birutės Ulonų bataliono vado pareigas laikinai einantis mjr. Gediminas Ališauskas, o stovyklą atidarė Lietuvos šaulių sąjungos karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės vadas Skirmantas Valatkevičius. Jis pasidžiaugė patriotišku jaunimu. Atidarymo šventėje iškilmingai pakelta šaulių vėliava.

Daugiau kaip 100 11–17 metų vaikinų ir merginų iš Alytaus apskrities savaitę praleis dalyvaudami įvairiuose mokymuose, susitiks su policijos, ugniagesių atstovais, užsiims aktyvia sportine veikla. Stovyklos pabaigoje laukia 40 km pėsčiųjų žygis miesto ir rajono apylinkėse.

Šaulių vadas S. Valatkevičius padėkojo Alytaus rajono savivaldybei už indėlį ir pagalbą organizuojant jaunųjų šauliukų rengimą.

Dar 2015 metų viduryje rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Lietuvos šaulių sąjungos karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės vadas S. Valatkevičius ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Svajūnas Papiliauskas pasirašė trišalę bendradarbiavimo sutartį, kuria įsipareigojo ugdyti mokinių patriotiškumą, pilietiškumą ir supažindinti juos su kariuomene ir karo tarnyba.

Alytaus rajono savivaldybė su šaulių organizacija bendradarbiauja daugiau kaip 10 metų, remia jaunųjų šaulių vasaros stovyklas, kuriose vaikai turiningai praleidžia vasarą. Lėšos stovyklai skiriamos ir iš Alytaus rajono savivaldybės mokinių užimtumo programos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą