Meras Algirdas Vrubliauskas: „Kumečių mokykla bus!“

Kumečiuose sklandė įvairiausi gandai dėl Miroslavo gimnazijos Kumečių pagrindinio ugdymo skyriaus likimo. Nors pagrindo gandams sklisti nebuvo.  

Šią savaitę  Alytaus rajono savivaldybės meras  Algirdas Vrubliauskas, nuvykęs į Kumečių mokyklą susitikti su jos mokytojais ir mokinių tėvais, paneigė sklandančius gandus – „Kumečių mokykla bus!“

Sužinoję, kad skyrius lieka lengviau atsikvėpė visi. „Ir mes pasiruošę dirbti“, – džiugią žinią entuziastingai sutiko mokyklos mokytojai.

Mokinių tėvai taip pat apsidžiaugė, kad skyrius liks. „Džiugu, kad vaikai galės lankyti Kumečių mokyklą.  Čia geri mokytojai, visi vieni kitus pažįsta, yra draugiški,“ – kalbėjo tėvai.

Meras kvietė tėvus ir mokytojus skleisti gerą žinią, kad skyrius dirbs, kad vaikai čia gali mokytis toliau. Nuo šio rugsėjo Kumečių pagrindinio ugdymo skyrių lankys  1–7 klasių mokiniai.

Susitikime su Kumečių skyriaus mokinių tėvais ir mokytojais dalyvavo rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė, savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Jonas Žemaitis,  Miroslavo gimnazijos direktorius Romualdas Gelažauskas, Kumečių kaimo bendruomenės pirmininkė Audronė Granskienė, kuri sakė, kad planuoja organizuoti įvairius renginius, į koncertinę veiklą įtraukdama ne tik šio krašto suaugusius, bet ir Kumečių skyriaus vaikus.

„Lauksime ir Jūsų pasiūlymų, idėjų, ko reikėtų Kumečių kaimui. Kaip padaryti, kad čia būtų dar geriau?“, – į susirinkusius tėvus ir mokytojus kreipėsi meras A. Vrubliauskas.

Nuo šių mokslo metų tėvai pageidavo, kad Kumečių skyriuje dirbtų logopedas. 

Praėjusiais mokslo metais Kumečiuose veikė prailgintos dienos grupė.  Net 7 vaikai lankė  Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos fortepijono klasę, po pamokų laiką leisdavo Vaikų dienos centre. Mokyklos patalpose įsikūręs Vaikų dienos centras veikia ir vasarą. Merui A. Vrubliauskui užėjus pasidomėti centro veikla, vaikai smalsiais žvilgsniais lydėjo merą ir atvykusius svečius. Centro įkūrėja kumetiškė Jolanta Leonavičienė aprodė patalpas, išpasakojo savo džiaugsmus ir rūpesčius. Išklausęs ją meras sakė: „Stiprinsime centro veiklą. Padėsime dėl šildymo“.

J. Leonavičienė nuo lentynų kėlė dėžutes, kuriose puikavosi rankų darbo spalvoti įvairių formų ir dydžių iš natūralių medžiagų pagaminti muilo gabaliukai. „Muilą gaminame kartu su vaikais, jį parduodame“, – apie vieną iš veiklų kalbėjo centro įkūrėja. Po gabalėlį muilo moteris padovanojo atvykusiems svečiams.

Mokslo metų pradžios šventė Kumečių pagrindinio ugdymo skyriuje, kaip ir kitose Alytaus rajono ugdymo įstaigose, vyks rugsėjo 3 d.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą