Miroslave – daugiau darželinukų, kuriems įrengiamos naujos patalpos

Kai daugelyje savivaldybių vaikų mažėja, Alytaus rajone Miroslave įsteigta dar viena ikimokyklinio ugdymo grupė. Tėvai džiaugiasi tokiu Savivaldybės tarybos sprendimu bei tuo, kad vaikai bus ugdomi naujai įrengtose patalpose.

Alytaus rajono savivaldybės taryba atsižvelgė į seniūnijos gyventojų prašymus ugdyti vaikus Miroslavo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje bei padidėjusį vaikų skaičių ir įsteigė dar vieną grupę bei padidino įstaigos pareigybių skaičių auklėtojo ir auklėtojo padėjėjo pareigybėmis.

Šiais mokslo metais Miroslave duris atvers dvi ikimokyklinio ugdymo grupės, kurias lankys 35 vaikai, tai yra dešimčia daugiau nei pernai.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas džiaugiasi, kad Miroslavo seniūnijoje daugėja vaikų ir Savivaldybės tarybos sprendimu sudarytos sąlygos juos ugdyti ikimokyklinėje įstaigoje. „Žinia, kad Miroslave yra daugiau vaikų ir tėvų noras juos leisti į vaikų darželį, žinoma, džiugina. Juk šiuo metu daugelyje savivaldybių vaikų skaičius mažėja, tenka mažinti pedagogų krūvius, netgi uždaryti darželius ir mokyklas. Mes džiaugiamės, kad pas mus situacija priešinga – įkūrėme antrą darželio grupę“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.

Šiuo metu vyksta intensyvūs Miroslavo ikimokyklinio ugdymo skyriaus seniūnijos patalpose įrengimo darbai: atliekamas kapitalinis remontas, bus įrengti priėmimo-nusirengimo, žaidimų, miegamojo kambariai, virtuvėlė, nupirkta reikalinga įranga, baldai. Vienos grupės patalpos ir erdvės bus pritaikytos vaikams su negalia. Lauke bus įrengta vaikų žaidimo aikštelė.

Miroslavo ikimokyklinio ugdymo skyriaus ir vaikų žaidimo aikštelės įrengimui skirta beveik 170 tūkst. Eur Europos Sąjungos parama, savivaldybė iš biudžeto skyrė 12,8 tūkst. Eur.

 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą