Lietuvybės centras pradeda naujus mokslo metus

2017 – tųjų rugsėjį Likiškėlių pagrindinėje mokykloje duris atvėręs Lietuvybės centras vėl kviečia vaikus į užsiėmimus. Mūsų tikslas – suburti į bendruomenę visus, kuriems rūpi ir yra įdomi lietuviška kultūra, papročiai, tradicijos, kurie siekia juos puoselėti ir skleisti, kurie myli Lietuvą ir lietuvių kalbą arba tiesiog nori gerai praleisti laiką ugdydamiesi lietuviškumą ir patriotiškumą.

Praėjusiais metais vyko įvairios veiklos, kurios vienaip ar kitaip siejosi su senoviniais papročiais ir tradicijomis – Užgavėnių blynų kepimas, pažintis su tautiniu kostiumu, Advento vakaronė šeimoms, žvakių liejimas, išvyka į Marcinkonis ir daug kitų. Šiais metais planuojame aprėpti dar daugiau veiklų, nes lietuvybė yra ne tik senuosiuose papročiuose. Lietuvybę galime atrasti ir šiuolaikiniame gyvenime, technologijose, gamtoje.

Vedami ir individualūs lietuvių kalbos užsiėmimai. Jei vaikas turi spragų lietuvių kalboje, jei patiria sunkumų pamokose, nes jam sudėtingi kai kurie lietuviški terminai ar išsireiškimai ir jam reikalinga pagalba mokantis – kviečiame ateiti į Lietuvybės centrą ir kartu rasime sprendimą.

Visos veiklos nemokamos, finansuojamos Alytaus miesto savivaldybės lėšomis. O svarbiausia, kad čia yra laukiami ne tik emigracijoje gyvenę ar iš užsienio atvykę į Alytų vaikai, bet ir visi, kuriems tai, ką mes darome, atrodo bent kiek įdomu, kurie nori išmokti ir sužinoti kažką naujo.

Lietuvybės centro užsiėmimai vyksta kiekvieną ketvirtadienį, 15 valandą, Alytaus Likiškėlių progimnazijoje esančioje Lietuvybės centro klasėje, dažnai – išvykose ar edukacijose. Naujienas ir informaciją galite rasti Facebook‘e (@Lietuvybescentras), taip pat svetainėje, adresu https://www.likiskeliai.alytus.lm.lt/lietuvybes-centras/ .

Registracija į užsiėmimus: https://goo.gl/forms/HC4mSgE8puHUOJ3K3

LIETUVYBĖS CENTRAS

Likiškėlių g. 12, Alytus

El. p. lietuvybėscentras@gmail.com

Mob. 8 601 23121

Alytaus Likiškėlių pagrindinės mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą