Jaunuosius Alytaus Putinų gimnazijos tyrėjus aplankė mobilioji bioklasė

Vieną spalio dieną Alytaus Putinų gimnazijoje lankėsi mobilioji bioklasė – Vilniaus universiteto studentai – jie kartu su bendrove „Thermo Fisher Scientific" įgyvendina šį jauniesiems gimnazijų mokslininkams skirtą projektą.

Mobilioji bioklasė pirmoji šalies mobilioji laboratorija, supažindinanti moksleivius su naujausiais biomokslų laimėjimais. Mobiliosios bioklasės užsiėmimų metu turėjome puikią galimybę susipažinti su moksline įranga. Mobilioji laboratorija aprūpinta modernia, „Thermo Fisher Scientific" įranga.

Mes, Putinų gimnazijos antrokai, trečiokai ir ketvirtokai, stebėjome ir atlikome pažintinius mokslinius eksperimentus, mokėmės, kaip reikia tiksliai matuoti pipetėmis, vyko tikras čempionatas.

Vėliau Vilniaus universiteto studentai plačiau supažindino, kas yra DNR, matėme, kaip atrodo, tyrėme ją moderniais mokslo metodais. Buvome supažindinti ir su naujausiomis biomokslų galimybėmis, klausėme mokslo populiarinamosios paskaitos.

Tikriausiai tie gimnazistai, kurie turėjo abejonių, ar rinktis biotechnologijų studijas, dabar nesvarstys, nes įsitikino, kad biologijos ir chemijos mokslų atradimai gali pakeisti pasaulį, o kiekvienas norėtų būti tų atradimų dalimi.

Šį susitikimą organizavo biologijos mokytoja Vilma Gumenikovienė, o veiklą koordinavo direktoriaus pavaduotoja Virginija Kerevičienė, joms VU padėkos raštais atsidėkojo už nuoširdų jaunųjų tyrėjų ugdymą Putinų gimnazijoje.

Putinų gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą