Susitikimas su KASP Dainavos apygardos 1-osios rinktinės atstovais

Simno specialiojoje mokykloje lankėsi Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dainavos apygardos 1-osios rinktinės atstovai: seržantas Eugenijus Tumasonis, seržantas Nerijus Andriukonis, grandinis Šarūnas Buškevičius, vyr. eilinė Amanda Putelytė, j. eilinis Marius Matusevičius. Susitikime jie supažindino mokinius su kariuomenės gyvenimu, pademonstravo įvairius ginklus, kartu suteikdami galimybę ugdytiniams palaikyti rankose ir pajusti skirtumą tarp sunkiųjų ir lengvųjų ginklų. Savanorė A. Putelytė skaitė paskaitą „Kuo panaši mokykla ir kariuomenė“.

Mokiniai turėjo galimybę pašaudyti į taikinius su airsoftiniais ginklais ir taip išbandyti savo akies taiklumą. Jie su didžiuliu noru matavosi karinę amuniciją – šalmus, liemenes – ir išbandė maskuotę. Mažiesiems mokinukams didelį džiaugsmą suteikė galimybė pabendrauti vieniem su kitais per radijo stotis.

Ugdytiniams šis susitikimas labai patiko, nes jie pirmą kartą susitiko su kariais savanoriais, pamatė ir išbandė kai kuriuos ginklus, kitas karių naudojamas priemones, išgirdo nemažai informacijos apie kariuomenės gyvenimą. Nors ši neįprasta popietė vaikams jau buvo kaip kalėdinė dovana, tačiau renginio pabaigoje svečiai juos nustebino įteikdami tikras dovanėles.

Esame labai dėkingi KASP Dainavos apygardos 1-osios rinktinės atstovams už tokį nuostabų, įtraukiantį, informatyvų renginį. Puikūs įspūdžiai ir gauta informacija dar ilgai vaikams primins susitikimą su kariais savanoriais.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą