Jurgio Kunčino viešoji biblioteka kviečia išbandyti naujoves

Ar pamenate laikus, kai robotus galėjome išvysti tik mokslinės fantastikos žanro filmuose arba knygose? Tuo metu dirbtinis intelektas eiliniam piliečiui atrodė sunkiai įminama mįslė. Tačiau laikai keičiasi ir technikos naujovės tampa vis lengviau pasiekiamos.

Išbandyti savo jėgas robotikos srityje kviečia ir Alytaus J. Kunčino viešoji biblioteka. Nuo šiol bibliotekos lankytojai turės galimybę naudotis net septynių rūšių edukaciniais robotikos konstruktoriais. Vieni jų skirti pradedantiesiems, o kiti – pažengusiems vartotojams. Ugdantys kūrybiškumą konstruktoriai skatins tobulėti visus, norinčius įgyti programavimo žinių, lavinti loginį mąstymą, smulkiąją motoriką bei koordinaciją.

 Tačiau tai – dar ne viskas! Tikriausiai daugeliui įvairių renginių metu jau yra matytas aukštai danguje „pakibęs“ ir įvairiomis šviesomis blyksintis aparatas - dronas. Nuo šiol savo intelektualinį smalsumą bibliotekos lankytojai galės patenkinti patys pabandę jį paskraidinti. Tai puiki pramoga, skirta ne tik jaunimui, bet ir suaugusiems.

Edukacinio drono programavimas ir valdymas suteikia galimybę vienu metu ir mokytis, ir žaisti. Jis taip pat gali pasitarnauti norint nufotografuoti ar įrašyti vaizdą, filmuojamą skirtingais rakursais, iš aukšto stebėjimo taško. Nepraleiskite progos išmokti valdyti šį plačiai naudojamą prietaisą!

Atlikus proto mankštą, naudinga pailsinti smegenis. Šiuo tikslu bibliotekos lankytojai galės papramogauti pasinaudodami neseniai į biblioteką atkeliavusiu žaidimų stalu, kuris transformuojasi į biliardo, stalo teniso, ledo ritulio, stalo futbolo ir šaškių žaidimus.

Išmaniojoje jaunimo erdvėje lankytojų lauks ir plačiaekranis televizorius, kuriame galima žiūrėti įvairius edukacinius bei meninius filmus iš bibliotekos videotekos. Čia, kaip ir visuomet, galima rasti ir gausybę pramoginių arba mokomųjų stalo žaidimų bei naudotis kompiuteriais, planšetėmis ir nemokamu internetu.

Visos šios paslaugos yra nemokamos ir prieinamos kiekvienam, turinčiam bibliotekos skaitytojo kortelę. Už šias neeilines galimybes esame dėkingi projektams „Prisijungusi Lietuva“, kurį įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija ir „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“, kurį visoje Lietuvoje įgyvendina Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka kartu su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Šių abiejų projektų partnerė yra Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka.

Netolimoje ateityje J. Kunčino viešoji biblioteka alytiškiams pasiūlys ir dar daugiau naujų laiko praleidimo būdų ir galimybių naudotis IT naujovėmis , tad nepamirškite sekti mūsų naujienų. Iki pasimatymo!

Projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą