Kiekvienam šimtukininkui abiturientui – 1000 eurų premija

Kaip ir kasmet, Lazdijų rajono savivaldybės ugdymo įstaigų mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai nekantriai laukia tradicinių Mero pusryčių, į kuriuos pakviečiami patys geriausi, talentingiausi ir sėkmingiausi rajono mokiniai, įvairių konkursų ir olimpiadų rajoninių turų pirmų vietų laimėtojai, šalies olimpiadų, konkursų, varžybų prizinių vietų laimėtojai ir juos rengę mokytojai. Paskutiniąją žiemos dieną Lazdijų rajono savivaldybės posėdžių salėje buvo atidarytas jau šeštasis Mero pusryčių sezonas.

 Šį geriausių mokinių pagerbimo renginių ciklą pradėjo informatikai, matematikai, lietuvių anglų, rusų kalbų žinovai, skaitovai, biologijos ir chemijos olimpiadų 2018-2019 metų gruodžio-vasario mėnesių I-ųjų vietų laimėtojai. Kaip ir dera, mokinius atlydėjo nuoširdžiai dirbantys ir šį darbą mylintys pedagogai. Visus susirinkusius sveikino Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas.

Sveikindamas geriausius mokinius Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis džiaugėsi, kad renginys, pagerbiantis mokinius bei mokytojus, jau ne pirmus metus renkasi savivaldybės tarybos posėdžių salėje, o mokinių, kurie dalyvauja konkursuose ir pasiekia aukščiausius rezultatus būrys nuolat gausus.   

Tradicija apdovanoti pačius geriausius mūsų rajono abiturientus tęsiasi jau 12 metų. Pirmosios premijos abiturientams buvo išmokėtos dar litais. Tuomet kiekvienas abiturientas, gavęs bent vieną 100 balų įvertinimą brandos egzaminų metu, kartu su mokyklos baigimo pažymėjimu gaudavo ir savivaldybės mero Artūro Margelio įsteigtą apdovanojimą – 2 tūkstančius litų. Šie pinigai, kaip tuomet buvo įvardijama, buvo skirti  naujam kompiuteriui – kad mūsų rajono mokyklas baigęs jaunimas sėkmingai galėtų mokytis ir toliau. Nuo 2015 metų, kai litą pakeitė euras, ši suma buvo konvertuota į naująją šalies valiutą. Rajono abiturientai, bent už vieną egzaminą gavę 100 balų įvertinimą,  būdavo apdovanoti 600 eurų piniginiu apdovanojimu. Nuoskaudą galėjo jausti tie, kurie brandos egzaminų metu gaudavo ne vieną, o du, tris ar net keturis šimtukus, nes apdovanojimo dydis dėl to nesikeisdavo. Todėl Mero pusryčių metu, sveikindamas gabiausius ir darbščiausius rajono moksleivius, o ypač – abiturientus, kurie neseniai pažymėjo 100 dienų iki egzaminų, savivaldybės meras Artūras  Margelis  pažadėjo: už kiekvieną šimtuką abiturientai gaus po 1000 eurų.  

Pirmuosiuose Mero pusryčiuose šį sezoną buvo apdovanota per 30 mokinių ir mokytojų iš 6 rajono ugdymo įstaigų.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą