Lietuvos karo akademija kartu su sąjungininkais kviečia į atvirų durų dieną

Atvirų durų dieną Karo akademija sulauks išskirtinių svečių – Lietuvos narystės NATO 15 metų proga akademija pakvietė atvykti mūsų šalyje tarnaujančius NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės karius. Jie ir kiti kariuomenės pajėgų atstovai lankytojams pristatys savo karinės technikos ir ginkluotės parodą.

Atvirų durų diena – kasmetinis Lietuvos karo akademijos renginys, kurio metu lankytojams atveriamos griežtai saugomos šios karinės aukštosios universitetinės mokyklos durys ir visi norintys gali susipažinti su čia studijuoti pasirinkusiųjų buitimi, gyvenimo, sporto ir studijų sąlygomis. Lankytojai gali iš arti pamatyti, kur ir kaip Lietuvos kariuomenei rengiami būsimi karininkai lyderiai.

„Karo akademija – išskirtinis universitetas, dėl savo specifikos neretai apipinamas legendomis ir gandais. Todėl stengiamės būti kuo atviresni jaunimui ir visiems besidomintiems, praskleisti savo užsklandas ir papasakoti apie šią profesiją, parodyti, kur ugdomi būsimi Lietuvos kariuomenės generolai“, – sako renginio organizatoriai.

Renginyje bus galima susipažinti su Lietuvos karo akademijoje vykdomomis universitetinėmis studijomis, kariniu rengimu, stojimo į šią ugdymo įstaigą sąlygomis, kariūnų gyvenimu, karjeros perspektyvomis, karininko profesijos ypatumais. Taip pat galės stebėti ar dalyvauti specialiai jiems organizuotuose kariniuose užsiėmimuose, ekskursijoje. Taip pat bus organizuojami įvairūs kariniai žaidimai ir estafetės, svečiai galės išbandyti kario ekipuotę, pasivaišinti kariškomis vaišėmis, išgirsti akademijos choro „Kariūnas“ ir roko grupės „Vytis“ atliekamų dainų, stebėti šokių būrelio pasirodymus bei daug kitų staigmenų.

Lietuvos karo akademijos atvirų durų diena – atviras, nemokamas renginys.

Susidomėję atvirų durų diena kviečiami atvykti į LKA (Šilo g. 5A, Vilnius) š. m. balandžio 5 d. 10-14 val.

Daugiau informacijos: kpt. Donatas Suchockis, tel. 8 620 48 976

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą