Lietuvos Respublikos Seime apdovanota Likiškėlių progimnazijos mokinė

Balandžio 15 d. Lietuvos Respublikos Seime vyko tarptautinė konferencija „Gožio suvokimo ugdymo reikšmė kultūrai". Jos metu buvo apdovanota Likiškėlių progimnazijos mokinė Gerda Petraškaitė ir jos lietuvių kalbos mokytoja Zita Bražinskienė. Respublikiniame rašinių konkurse „Taikos vėliava kviečia kurti grožį", kurį organizavo tarptautinio Taikos vėliavos komiteto prie JT padalinys, Gerdos rašinys buvo įvertintas antrąja vieta.

Taikos vėliava simbolizuoja Taikos per Kultūrą idėją, išreiškiančią pasiryžimą saugoti ir puoselėti dvasines bei materialines kultūros vertybes, kartu ir ginti taiką. Kūrybinga mokinė Gerda Petraškaitė savo rašinyje rašė apie šeimos svarbą ir įtaką jaunam žmogui, grožio ir gėrio paieškas kasdieniniuose dalykuose, tikėjimą, jog gyvenimą galima nugyventi dorai, nieko neskriaudžiant, nieko pikta nedarant, savęs nežeminant ir suprantant vienam kitą. Tai liudija mokinės brandų mąstymą ir tikėjimą didinga gėrio harmonija.

Meniškos sielos mokinė Gerda Petraškaitė ne pirmą kartą laimi respublikiniame konkurse. Ji yra tapusi konkurso „Lietuvos vaikai kuria pasakas" prizininke. Tai rodo, jog kiekviena sėkmė pakelia savivertę ir įtvirtina gebėjimus.

Zita Bražinskienė

Likiškėlių progimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą