Mokymosi aplinka Druskininkuose – viena kokybiškiausių Lietuvoje

Praeitą savaitę žurnalas „Reitingai“ išleido gegužės mėnesio leidinį, kuriame pateikia geriausių šalies švietimo ir aukštojo mokslų įstaigų vertinimą. Žurnalo rengėjai taip pat sudarė savivaldybių reitingą pagal mokinių savijautos, pagalbos, stojimo į nemokamas studijų vietas ir kitus svarbius parametrus. 60-ies savivaldybių reitinge Druskininkų savivaldybė yra pirmoje vietoje. Mokymosi aplinka Druskininkuose yra viena kokybiškiausių, o abiturientų pasiekimai – vieni aukščiausių visoje šalyje. Į pirmąjį penketuką taip pat patenka Vilniaus, Jonavos, Palangos bei Kėdainių miestų savivaldybės. Pagal atliktas apklausas Druskininkų savivaldybėje vaikai ir gerai mokosi, ir gerai jaučiasi, mokyklose gerai jaučiasi daugiau nei 55 proc. mokinių.

Druskininkų „Ryto“ gimnazija kiekvienais metais palaipsniui kyla reitingų lentelėje. Pateiktame 2019 metų gimnazijų reitinge Druskininkų „Ryto“ gimnazija yra 43 vietoje iš 359 gimnazijų, kurios nedaro mokinių atrankų. Lietuvos gimnazijų reitingas buvo sudaromas skaičiuojant visų abiturientų 2018 m. baigusių konkrečią gimnaziją, kiekvieną valstybinį brandos egzaminą: lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos, anglų kalbos, matematikos, informacinių technologijų, fizikos, chemijos, biologijos, geografijos balų vidurkius. Taip pat remtasi Nacionalinio egzaminų centro duomenimis, vertinta, kiek dvyliktokų konkrečius brandos egzaminus išlaikė šimtukais.

Kaip teigė Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius mokinių pasiekimai priklauso ne nuo savivaldybės dydžio, bet nuo mokytojų, mokinių ir tėvų motyvacijos bei bendro darbo. „Pirmiausia norėčiau pasidžiaugti ir padėkoti savivaldybės švietimo įstaigų darbuotojams ir tėveliams, besistengiantiems dėti visas pastangas, kad vaikai norėtų mokytis ir siekti aukštų rezultatų. Rezultatai džiuginantys, labai svarbu, kad mokiniai gerai jaučiasi mokymosi įstaigose, tai lemia gerus mokinių pasiekimus.

Taip pat leidinyje Druskininkų savivaldybė pristatoma, kaip gerosios praktikos pavyzdys, kuri buvo viena iš nedaugelio savivaldybių sutvarkiusių mokyklų tinklą, kurioje šiandien veikia tik 5 mokyklos. Leidinio „Reitingai“ kalbinamas meras Ričardas Malinauskas akcentavo, kad pertvarkytas mokyklų tinklas gerina mokinių rezultatus. „Sutvarkyti mokyklų tinklą prieš dešimt metų nebuvo lengva, kilo daug nepasitenkinimo, pykčio. Bet dabar tuo tikrai džiaugiamės. Nes pinigai panaudojami efektyviau, nebereikia šildyti pustuščių didelių pastatų, vaikai iš kaimų mokomi aukštesnio lygio įstaigose. Jeigu to nebūtume padarę, šiandien turėtume mokyklų, kuriose mokytųsi po penkis vaikus, - leidinyje komentuoja Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. – Iš tiesų mokyklų tinklo optimizavimas nepopuliarus būna tik iš pradžių, kai tėvai išgirsta, kad vaikui į mokyklą teks nebe eiti 500 metrų, o važiuoti geltonuoju autobusiuku dešimt kilometrų. Bet vėliau, kai pamato geros mokyklos privalumus, atsiveriančias galimybes, ne tik nustoja piktintis, bet ir ima džiaugtis. Todėl savivaldybių atstovams, kurie dar tik vykdys mokyklų tinklo pertvarką, labai rekomenduočiau nuvežti tėvus į tas mokyklas, kur jų vaikai bus vežiojami geltonaisiais autobusiukais, ir viską aprodyti, leisti pabūti. Įtampos iš karto sumažės".

Meras R. Malinauskas pasidžiaugė, kad Druskininkų savivaldybė turi gerai išvystytą švietimo sistemą, optimizuotą švietimo tinklą, mokiniai pasiekia gerus rezultatus, o tai įpareigoja dirbti dar geriau ir siekti dar geresnių rezultatų.

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą