Naujuosius mokslo metus Alytuje pradėjo beveik 7000 mokinių

Mokyklinis skambutis vakar į mokyklas pakvietė Alytaus miesto mokinius. Naujuosius mokslo metus Dzūkijos sostinėje pradeda beveik 7000 mokinių.

Alytaus miesto mokyklų bendruomenes naujųjų mokslo metų pradžios proga pasveikino Alytaus miesto savivaldybės vadovai.

„Prieš 32 metus būtent šioje vietoje, avėdamas naujus sandalus ir nešinas nauja kuprine, stovėjo 6 metų berniukas ir rankoje laikė už save didesnį kardelio žiedą. Jis stebėjo būsimus klasės draugus ir laukė, kada galės užeiti į šį didelį pastatą. Prie to berniuko priėjo dvyliktokas Tomas, paėmė jį už rankos ir vedėsi į mokyklą. Šalia mokyklos stovėjo tetos ir drąsindamos mojavo jam. Jis tik vėliau sužinojo, kad tos tetos bus jo mokytojos, kurios jį ugdys daugiau kaip dešimtmetį",– sveikindamas Alytaus Jotvingių gimnazijos bendruomenę naujųjų mokslo metų pradžios proga pirmąsias akimirkas šioje mokykloje prisiminė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. Jis gimnazistams linkėjo įdomių pamokų, gerų rezultatų ir daugybės įdomių pirmų kartų. Gimnazijos bendruomenę taip pat pasveikino ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas.

Miesto vadovas pasveikino ir naujuosius mokslo metus pasitinkančią Alytaus šv. Benedikto gimnazijos bendruomenę. „Dažnai sakoma, kad vaikai kaip žolė – užauga patys, tačiau aš manau, kad vaikai – tai gėlės, kurias reikia labai prižiūrėti",– sveikindamas susirinkusius sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis. Gimnazistus taip pat sveikino Seimo narys Julius Sabatauskas, kiti garbūs svečiai.

100-ąjį mokyklos rugsėjį pasitikusios ir pavadinimą pakeitusios Alytaus Dzūkijos mokyklos (anksčiau buvo Alytaus Dzūkijos pagrindinė mokykla) mokytojus, mokinius ir jų tėvelius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė: „Šiai mokyklai linkiu stiprėti ir klestėti, mokytojams – apsišarvuoti kantrybe ir tolerancija ir sutikti kuo daugiau žingeidžių mokinių, tėveliams – visada suprasti ir palaikyti savo vaikus, o mokiniams – kiekvienoje pamokoje atrasti kažką įdomaus."

Artėjančia gražia mokyklos sukaktimi pasidžiaugė Alytaus Dzūkijos mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė. Pasak jos, šis jubiliejus suvienija buvusius ir esamus mokytojus, mokinius ir darbuotojus. Pasak direktorės, mokykla 100-ąjį jubiliejų pasitiks atsinaujinusi – suremontuota dalis mokyklos patalpų, netrukus bus sumontuoti nauji baldai, o mokyklos teritorija – aptverta tvora.

Mero pavaduotoja J. Šukevičienė pasveikino ir Alytaus Senamiesčio pradinės mokyklos bendruomenę. Naujuosius mokslo metus čia pradeda 293 mažieji alytiškiai. Šios mokyklos mokiniams mero pavaduotoja linkėjo būti drąsiems ir žingeidiems.

Su nauju mokslo metų startu Vidzgirio progimnazijoje moksleivius, mokytojus ir jų tėvelius pasveikino mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris, Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje – administracijos direktorius Rolandas Juonys, o Alytaus Piliakalnio progimnazijoje – mero patarėjas Aurelijus Jaruševičius.

Šventinio šurmulio šiandien netrūko ir Alytaus muzikos mokykloje. Naujuosius mokslo metus pradedančios mokyklos bendruomenę pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis, Seimo nariai Julius Sabatauskas ir Robertas Šarknickas. Muzikines dovanas šventės proga susirinkusiems dovanojo Alytaus muzikos mokyklos mokiniai.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą