Jaunimas Alytuje renkasi žalią požiūrį

 

Spalio 14 d. Alytuje įvyko nacionalinio projekto „Eurodebatai“ renginys, kuriame penki Alytaus miesto ir rajono mokiniai varžėsi dėl geriausio oratoriaus titulo. Visi jaunuoliai pasisakė pagrindine projekto tema Aš – žalias! Mada ar būtinybė?

Dalyvių kalbų klausė ir jas vertino miesto ir rajono jaunimo reikalų koordinatorės Dalia Kavolynienė ir Jurgita Osinskienė, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos debatų klubo anglų ir lietuvių kalba vadovės Agnė Ingelevičienė bei Janina Zelenienė. Nugalėtoją rinkti galėjo ne tik komisija, bet ir į renginį gausiai susirinkę žiūrovai.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, nugalėtoju tapo – Alytaus Jotvingių gimnazijos mokinys Julius Janulevičius.
Garbinga antroji vieta atiteko Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokinei Justinai Golokvoščiūtei, o trečioji – Evitai Čeplikaitei iš Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos.

“Pradėti nuo mados būti žaliu nėra blogai, nes mada gali privesti prie supratimo apie būtinybę ir paskatinti daryti žymiai didesnius aplinkai draugiškus dalykus”, - teigia renginio nugalėtojas Julius Janulevičius, kuris jau lapkričio 17-18 d. dalyvaus debatų meno mokymuose bei varžysis „Eurodebatų” finale Vilniuje.

Projektą įgyvendina Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Jaunimo Europos komandos nariai. Daugiau informacijos apie projektą Jaunimo Europos komandos facebook paskyroje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą