Virusui plintant, Alytuje siūloma griežtinti prekybos vietų kontrolę

Antradienį Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centras, įvertindamas situaciją Alytaus mieste dėl COVID-19 viruso plitimo ir augančio sergamumo, rekomendavo Alytaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistams ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovams Alytuje griežčiau kontroliuoti, kaip laikomasi nustatytų saugumo užtikrinimo reikalavimų prekybos vietose.

Pasak centro koordinatorės Astos Guzienės, akivaizdu, kad dalis prekybos centrų bei patys gyventojai juose nesilaiko nustatyto fizinio atstumo, tinkamai nedėvi kaukių, nėra reguliuojami pirkėjų srautai. Toks elgesys gali prisidėti ir prie pastaruoju metu labai intensyvaus viruso plitimo Alytuje. 

„Atsižvelgiant į tokią situaciją, posėdyje dalyvavę centro nariai bendru sutarimu priėmė ne tik šią rekomendaciją, bet taip pat ir pasiūlė Alytaus miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijai priimti atitinkamą sprendimą dėl griežtesnio prekybos vietų kontroliavimo laikantis Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. lapkričio 6 d. sprendimo Nr. V-2510 „Dėl  būtinų sąlygų prekybos vietoms“, - sakė pašnekovė. 

Ekstremalių situacijų operacijų centro narių vertinimu, griežtesnė kontrolė ir atitinkamų sąlygų laikymasis turėtų būti ir pačių prekybos centrų vadovų rūpestis, tačiau kaip visi gali pastebėti, lyginant su karantinu pavasarį, į tai žiūrima liberaliau, rengiami ir reklamuojami įvairūs ‚juodieji išpardavimo penktadieniai“. Vienas iš tokių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, nepaisant karantino, planuojamas lapkričio 27 dieną.

Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centrą sudaro 28 asmenys. Tai Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojai, įvairių Alytaus miesto institucijų, savivaldybės ir valstybės įmonių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai. 

Susirgimų koronavirusu Alytuje skaičius priartėjo prie tūkstančio – iki antradienio buvo užregistruoti 977 atvejai.     

Ams,  Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

  • Toks
    prieš 35 minučių
    Nereikėjo tiek laiko laukti,kol pasieks tūkstantį.Kuo greičiau griežtinsit ribojimus,tuo greičiau suvaldysit situaciją.Prekybcentrius t.y.maisto,atidaryti,tik kelioms valandoms.Pramoninius išvis uždaryti.Pvz.Atidaryti iš ryto 2 val.ir vakare 2 val.ribojant pirkėjų skaičių.Uždrausti migravimą gyventojų po uždaras erdves.Daug įvairių būdų yra ribojimui.

Parašykite komentarą