Pasirašyta sutartis su bendrove „Dvaro valda“

Antradienį Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis ir bendrovės „Dvaro valda“ atstovai pasirašė investicijų ir žemės sklypo nuomos sutartį. 

„Džiaugiamės, kad ateinate. Į jums išnuomojamą sklypą investuotos didelės lėšos, tad norime, kad jame kurtųsi darbo vietos, žmonės ten dirbtų, būtų kuriama pridėtinė vertė miestui, o kai tai vyksta, kiekvienas gyventojas, turintis šeimą, kuria visą kitą miestą. Laukia iššūkiai, kaip parengti ir turėti pakankamai aukštos kvalifikacijos specialistų, nes tai  – ne tik verslo, bet ir savivaldybės problema. Tik matydami sinergiją, galime augti kartu. Matome emigrantų grįžimo tendencijas, gyventojų sugrįžimą į miestą, tikimės kad jie galės dirbti ir čia“,- sutarties pasirašymo metu kalbėjo N. Cesiulis.

Įmonė iš karto pradės projektavimo darbus ir tikisi metų pabaigoje susitvarkyti visus reikiamus leidimus bei pradėti statybas. Jau kitų metų rudenį turėtų pradėti dirbti pirmieji darbuotojai, o įmonė plėstųsi toliau.  
„Šiandien mums labai reikšminga ir džiugi diena. Tikimės, kad ir pačią įmonę statys vietos bendrovės, kad jų sukurta vertė taip pat liktų mieste. Mūsų tikslas – sukurti kvalifikuotas darbo vietas ir būti patraukliu darbdaviu“, - sakė įmonės atstovas Andrius Urbonas.

Langų ir aliuminių fasadų gamybos, modernių modulinių namų ir „Aquaponics“ šiltnamių gamybos ir vystymo plėtros bendrovė „Dvaro valda“ įsikurs Fortų g. 18 esančiame žemės sklype. Įmonės atstovai teigia, kad tai bus lyg verslo avilys, kai po vienu stogu įsikurs net kelių tipų gamyba. 
  
Bendrovei „Dvaro valda“ išnuomotas beveik 4 ha žemės sklypas. Jie įsipareigojo pastatyti naują gamyklą, investuoti 10 mln. eurų ir sukurti mažiausiai 100 naujų darbo vietų. Planuojama, kad sklype esantys statiniai trijų elementų: gamybos ir biurų patalpos, konferencijų centras ir saulės elektrinės parkas.
 
Įmonė kurs aukštų technologijų gaminius, kurių gamybai reikalinga automatizacija, operacijų valdymas ir labai tiksli logistika. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą