Nuotraukos autorius: K.Kavolėlio nuotr.

„Sodra“: metų pabaigoje MMA ir mažiau gavo 16 proc. dirbančiųjų

Minimalią ir mažesnę mėnesio algą praėjusių metų pabaigoje gavo 16,3 proc. dirbančių Lietuvos gyventojų – 8,1 proc. punkto mažiau nei prieš metus, kai jų dalis siekė 24,4 proc., teigia „Sodra“.  Praėjusių metų pabaigoje minimali mėnesio alga (MMA) buvo 380 eurų, nuo šių metų pradžios ji padidinta iki 400 eurų. Pernai įsigaliojęs naujasis Darbo kodeksas numato, kad MMA gali būti mokama tik už nekvalifikuotą darbą. „Sodros“ parengto gyventojų darbo pajamų apžvalgoje taip pat nurodoma, kad vidutinės visą mėnesį dirbusių žmonių pajamos, nuo kurių sumokėtos socialinio draudimo įmokos, 2017 metų ketvirtąjį ketvirtį išaugo 8,6 procento. Anot „Sodros“, dažniau didėjo mažiausiai uždirbančiųjų gyventojų pajamos, nors MMA didinimas tam įtakos nebeturėjo. Statistikos departamento duomenimis, vidutinis paskaičiuotas (bruto) darbo užmokestis Lietuvoje, ketvirtąjį 2017-ųjų ketvirtį buvo 884,8 euro – 7,5 proc. daugiau nei 2016-ųjų tą patį ketvirtį. Vidutinis išmokėtas (neto) atlyginimas šalyje palyginamuoju laikotarpiu išaugo 8,4 proc. iki 690,5 euro. Anot statistikų, darbo užmokesčio augimui per metus įtakos turėjo nuo nuo 2017-ųjų pradžios padidinta tam tikrų žemiausių kategorijų valstybės tarnautojų pareiginė alga, nuo liepos 1 dienos padidintas darbo užmokestis sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams (gydytojams ir slaugytojams) ir kitos priežastys. „Sodra“ gyventojų darbo pajamų apžvalgą pristatys antradienį.

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

  • Claudia Klein
    prieš 12 minučių
    Sveiki ir Sveiki atvykę į „Spotlight“ pasaulines paskolų paslaugas. Mano vardas yra Claudia Klein, esu skolintoja ir paskolų konsultantė.

    Ar jums labai reikia finansinės paramos? ar jums reikia paskolos įvairiems tikslams? jei jūsų atsakymas yra teigiamas, patarsiu susisiekti su mano įmone per | spotlightglobalservices@gmail.com | arba praneškite mums „WhatsApp“: +4915758108767 | ir turėkite paskolą savo sąskaitoje per 24 valandas, nes teikiame puikias paskolų paslaugas visame pasaulyje.

    Mes siūlome visų rūšių paskolų paslaugas (asmeninė paskola, verslo paskola ir daug daugiau), mes siūlome ir ilgalaikes, ir trumpalaikes paskolas, taip pat galite pasiskolinti iki 15 milijonų eurų. Mano įmonė padės jums pasiekti įvairiausių tikslų naudodama įvairiausius paskolų produktus.

    Mes žinome, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, turintiems finansinių problemų ir kuriems reikia jų sprendimo, daugeliui žmonių yra labai sunku gauti kapitalo paskolą iš savo vietinių bankų ar kitų finansinių institucijų dėl didelio susidomėjimo norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito balas ar kitos priežastys

    Nebereikia laukimo laiko ar įtempto banko apsilankymo. Mūsų paslauga yra prieinama visą parą, be išeiginių - galite gauti paskolą ir užbaigti operacijas bet kada ir kur jums to reikia

    Teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Klausimams / klausimams? - Siųsti el. Laišką į spotlightglobalservices@gmail.com | arba praneškite mums „WhatsApp“: +4915758108767 | & Gauti atsakymą akimirksniu.

    Jūsų šeimai, draugams ir kolegoms nereikia žinoti, kad jums trūksta pinigų, tiesiog parašykite mums ir gausite paskolą.

    Jūsų finansinė laisvė yra jūsų rankose !!

Parašykite komentarą