Prasidėjus pajamų deklaravimui „Sodra“ ir VMI vėl suvienijo jėgas

Prasidėjus gyventojų pajamų deklaravimui, „Sodra“ vienija jėgas su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI), kad gyventojai greičiau ir patogiau gautų aktualią informaciją ir konsultacijas. VMI specialistai gyventojams konsultacijas teiks ir „Sodros“ skyriuose, o „Sodros“ specialistai – VMI.

„Tokį bendradarbiavimą, skirtą mūsų klientams, pradėjome pernai. Jeigu žmogui reikia ir „Sodros“, ir VMI konsultacijos, jis jos gali sulaukti iš karto, mat abiejų institucijų specialistai dirba vienoje vietoje.

Praėjusiais metais net 25 tūkst. gyventojų konsultavosi mokesčių klausimais atvykę į „Sodros“ skyrius, o „Sodros“ konsultantai sulaukė 17 tūkst. klientų VMI patalpose“, – sako „Sodros“ Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

„Puikiai suprantame gyventojų norą gauti visus atsakymus į klausimus vienoje vietoje, tad tokio pobūdžio mainai – organiškas sprendimas“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, pažymėdama, kad toks bendradarbiavimas tikrai pasiteisino.

VMI specialistai klientus konsultuoja „Sodros“ Vilniaus teritoriniame skyriuje Laisvės pr. 28, Kaune – A.Mickevičiaus g. 42, Klaipėdoje – Smiltelės g. 12A, Šiauliuose – Ežero g. 17, o nuo pirmadienio – kovo 25 d. ir Panevėžyje Vasario 16-osios g. 60.

Su „Sodros“ specialistais gyventojai gali pasikonsultuoti VMI patalpose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

„Sodra“ gyventojams, planuojantiems atvykti į „Sodros“ skyrių konsultuotis, taip pat pristatė galimybę registruotis iš anksto. Tuomet atvykus suplanuotu laiku į priimamąjį žmogui nereikia laukti eilėje. Registruotis galima paskambinus telefonu 1883 arba (+370) 5 250 0883, taip pat interneto svetainėje www.sodra.lt

Išankstinės registracijos galimybė sudaryta „Sodros“ priimamuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Jonavoje, Utenoje, Tauragėje, Plungėje, Mažeikiuose, o nuo balandžio 1-osios ir Visagine. Registruotis iš anksto galima tik į konsultaciją „Sodros“ klausimais.

„Raginame gyventojus kuo daugiau klausimų, susijusių su „Sodra“, išspręsti neišeinant iš namų – prisijungus prie asmeninės „Sodros“ paskyros gyventojui (www.gyventojai.sodra.lt), kur galima pateikti prašymus, dokumentus, tačiau jeigu žmogus nori atvykti į mūsų skyrių, padedame taupyti jo laiką“, – tikina E. Mikutis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą