Nuotraukos autorius: V.Ščiavinskas

Įspėjo parduodančius automobilius: sukčiai rado naują būdą – palieka be mašinos ir be pinigų

Apie parduodamus automobilius internete pasiskelbę prekeiviai patikėjo, jog sudarė sutartį su bendrove, kuri įsipareigojo už pirkinį susimokėti ne iš karto, o per tris mėnesius, ir nukentėjo. Pastaruoju metu į Marijampolės policijos komisariatą vienas po kito kreipėsi penki marijampoliečiai.

Sudaro fiktyvias sutartis

Jie teigė, kad juos įžūliai apgavo neva Vilniuje registruota bendrovė. Šios įmonės atstovai, populiariame skelbimų portale susiradę marijampoliečių skelbimus apie parduodamus lengvuosius automobilius, susitikdavo su pardavėjais, pasirašydavo sutartis dėl pirkimo išsimokėtinai ir išvažiuodavo su įsigytomis mašinomis. Pareigūnai kol kas negali pasakyti, ar Registrų centro bazėje esanti ši vilniečių bendrovė yra fiktyvi, ar kas nors savinasi jos vardą. Sutartyse buvo rašoma, jog pirkėjas visą automobilio kainą įsipareigoja sumokėti per tris mėnesius, todėl kurį laiką pardavėjai buvo ramūs, įtarimų jiems kilo negreitai. Vieni nukentėjusiųjų gavo pradinę įmoką, kiti automobilius atidavė negavę nė cento.

 

Kol kas didžiausią nuostolį patyrė marijampolietis, už 7500 eurų siūlęs automobilį „Mercedes-Benz“. Vyras automobilį perdavė be jokios pradinės įmokos ir liko be pinigų, be automobilio, tik su šių metų vasarį aferistų pasirašyta sutartimi. Prekeivis kreipėsi į policiją, nes baigėsi trijų mėnesių mokėjimo terminas, o į sąskaitą neįkrito nė vienas euras. Užvakar apie dar vieną tokią pat aferą pareigūnams pranešė automobilį „Jaguar“ tai pačiai Vilniaus bendrovei pardavęs marijampolietis. Jis praėjusių metų lapkritį iš pirkėjų gavo 200 eurų, atidavė automobilį ir ilgai laukė, kada bus pervesti dar 2400. Marijampolės prokurorai tikisi, jog šie nusikaltimai bus išnarplioti, – jau įteikti įtarimai vienam asmeniui.

Loreta Juodzevičienė

lrytas,lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą