Nukentėjusieji nuo 2018 m. sausros sulauks 4,2 mln. Eur kompensacinių išmokų

Ūkininkai, patyrę nuostolių nukentėjus žemės ūkio augalams dėl sausros 2018 m., šią savaitę sulauks kompensacinių išmokų. Iki penktadienio NMA planuoja išmokėti 4,2 mln. Eur paramos.

Parama bus mokama ūkininkams, iki š. m. liepos 2 d. pateikusiems paraiškas dėl patirtų nuostolių kompensavimo ir kurių dėl sausros patirti augalininkystės produkcijos nuostoliai sudaro ne mažiau kaip 30 proc. pareiškėjo bendros vidutinės metinės 2015–2017 m. produkcijos vertės pagal visus taisyklėse nurodytus augalus. NMA iki liepos 26 d. į 17 tūkst. ūkio subjektų sąskaitas perves 4,2 mln. Eur išmokų.

Likusiems dėl sausros patyrusiems nuostolių augalininkams (251) kompensacinės išmokos bus mokamos, kai tik jie atsiųs reikalingus dokumentus ar bus išsamiau išnagrinėti pateikti duomenys. Šiems augalininkystės sektoriaus atstovams NMA perves per 17 tūkst. Eur paramos.

Taip pat rugpjūtį NMA planuoja mokėti kompensacines išmokas gyvulininkystės ir paukštininkystės veikla užsiimantiems ūkio subjektams, jei tik jie tenkins ,,Pagalbos gyvulininkystės ir paukštininkystės veikla užsiimantiems subjektams, patyrusiems nuostolių dėl sausros 2018 m., teikimo taisyklių“ reikalavimus. Planuojama, kad išmokų sulauks 48 800 paramos gavėjų.

2018 m. sausros nuostoliams kompensuoti Žemės ūkio ministerija iš viso skyrė 8,5 mln. Eur.

Apie apskaičiuotą paramos sumą pareiškėjai gali sužinoti NMA informaciniame portale

 

Nacionalinės mokėjimo agentūros informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą