Nauji mokslo metai ne tik universitetuose – specialybę suteikti siūlo ir verslas

 

Rugsėjį į mokslus kimba tūkstančiai išsilavinimą ir specialybę įgyti siekiančių studentų, tačiau ne visi jie mokslus kremta universitetuose, kolegijose ar profesinėse mokyklose. Išmokti amato siūlo ir verslo įmonės. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ vadovė Kristina Meidė sako, kad antrus metus veikianti prekybos tinklo „Meistrų mokykla“, kurioje ruošiami virėjai, konditeriai, mėsininkai, kepėjai ir kiti specialistai, sulaukia vis didesnio susidomėjimo, o daugelis ją baigusių sėkmingai pradeda karjerą maisto gamybos srityje.

„Pernai įkurta „Meistrų mokykla“ iš tiesų pasiteisino. Susidomėjimas ja ypač išauga prasidedant naujiesiems mokslo metams. Galimybe įgyti profesinių žinių maisto gamybos srityje ypač domisi žmonės, kurie dėl įvairių priežasčių nusprendžia nestoti į kitas mokymosi įstaigas arba iš pirmo karto nepatenka į norimas studijų programas, taip pat tie, kurie tarp mokslų nori padaryti pertrauką. Tiems, kas jau turi specialybę, tai yra galimybė persikvalifikuoti ir tapti profesionalu maisto gamybos srityje“, – pasakoja K. Meidė, „Maximos“ vadovė.

Anot jos, programos dalyviams toks būdas įgyti profesiją yra patrauklus dar ir dėl to, kad visi „Meistrų mokyklos“ mokiniai iš karto tampa prekybos tinklo darbuotojais ir gauna atlyginimą. Po dvejus mėnesius trunkančių mokymų programos dalyviai gali tęsti karjerą prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse.

„Meistrų mokykla“ – tai mūsų investicija į būsimus darbuotojus. Siekiame, kad „Maximos“ parduotuvėse ir gamybos cechuose dirbtų aukščiausio lygio profesionalai, todėl jų apmokymas, žinių suteikimui ir ugdymui skiriame ypač daug dėmesio“, – sako K. Meidė

Iš viso vienu metu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Druskininkuose, Rokiškyje ir Utenoje esančiuose „Meistrų mokyklos“ centruose gali būti apmokoma iki 80 būsimų specialistų.

Šiuo metu populiariausios „Meistrų mokykloje“ yra virėjo ir konditerio specialybės. Susidomėjimo taip pat sulaukia ir mėsininko bei kepėjo profesijos. Būsimi šių specialybių atstovai yra mokomi ne tik tam tikrų produktų gamybos technikų, bet ir gaminių kokybės bei dokumentų pildymo, tinkamo sandėliavimo ir ženklinimo ypatumų, įgyja įgūdžių naudotis specifine įranga, išmoksta ją prižiūrėti.

Iš viso šiemet sausio-rugpjūčio mėnesiais „Maximos“ „Meistrų mokykloje“ buvo užsiregistravę ir mokymus lankė 62 mokiniai. Daugiausia absolventų buvo paruošta Vilniuje ir Kaune. Pernai mokyklą baigė 33 specialistai. Į „Meistrų mokyklos“ absolventų rengimą prekybos tinklas šiemet yra numatęs investuoti iki 0,5 mln. eurų.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą