Nuotraukos autorius: I.Gelūnas

Suskaičiavo, kiek mokėsime pasikeitus dujų kainoms

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas tikino, kad šiais metais dujų kaina Lietuvoje pasieks istorines žemumas. „Elektra rinkose pastaraisiais metais pakankamai stipriai brangsta. Kadangi Lietuvoje elektros kaina yra reguliuojama, vartotojai tą pajaučia sausio 1 dieną. Dujų kaina šiuo metu bus istorinėse žemumose. Lietuvoje dujos niekada dar taip pigiai nekainavo ir, be abejo, aktualiausia tai yra tiems, kurie šildosi savo būstus dujomis. Jiems efektas bus pats didžiausias“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė energetikos ministras.

„Jei dujos naudojamos maistui ruošti, namų ūkis per mėnesį sutauoys maždaug 1 eurą, o tie, kurie šildosi būstus – 10–15 eurų“, – pridūrė jis. Kaip jau skelbta, vidutinės elektros energijos kainos gyventojams nuo šių metų pradžios augs 14,6 proc., o gamtinių dujų kaina nuo sausio 1 dienos vidutiniškai mažės 17,9 proc.

Malvina Baužytė, ELTA

lrytas.lt informacija 

Komentarai

  • Tomas
    prieš 36 minučių
    Visi žadėjo kad dujos pigs 15-18% o realybė tokia kad praeitais metais buvo 0.38ct o šiais metais 0.36ct tai pagal mano matematika tai yra tik 5% pigimas

Parašykite komentarą