Nuotraukos autorius: T.Bauras

„Sodra“ skelbia, kokiomis dienomis mokės išmokas gegužę

Gegužę pirmosios nedarbo išmokos pasieks tuos bedarbius, kurie dėl epideminės situacijos buvo atleisti ir Užimtumo tarnyboje registravosi balandį. Nedarbo išmokos bus pradėtos mokėti nuo gegužės 20 dienos ir visus jų gavėjus pasieks iki mėnesio pabaigos. Kitos – ligos, motinystės socialinio draudimo išmokos bei pensijos gyventojams gegužę taip pat mokamos pagal nustatytą grafiką. „Nors ligos ir nedarbo socialinio draudimo išmokų skaičius dėl karantino gerokai išaugo, jas skiriame ir mokame įprasta tvarka, nevėluodami. Per asmeninę paskyrą gyventojui www.sodra.lt/gyventojui galima sužinoti išmokos statusą, patikrinti, ar jau priimtas sprendimas skirti išmoką. Gyventojus, kurie paskyroje yra nurodę kontaktus, apie išmokas informuojame ir e. paštu“, – sako „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Ježy Miskis.

Ligos išmokos tėvams, kurie prižiūri ugdymo įstaigų negalinčius lankyti vaikus, toliau mokamos periodiškai karantino laikotarpiu. Daugeliui tėvų išduoti iki 60 dienų arba iki karantino pabaigos galiojantys nedarbingumo pažymėjimai, o tai reiškia, kad jiems daugiau nebereikia kreiptis į gydytojus. Tokių tėvų šiuo metų yra apie 60 tūkst. Vaiko priežiūros išmokos auginantiems mažylius iki dvejų metų, kaip įprastai, tėvelius pasieks nuo gegužės 15 dienos, o vaiko išlaikymo išmokos negaunantiems viso ar dalies priteisto išlaikymo – nuo gegužės 25 iki 31 dienos. Nedarbo išmokas gegužės 20 – 31 dienomis gaus ne tik balandį Užimtumo tarnyboje užsiregistravę gyventojai, bet ir tie, kuriems tęsiamas anksčiau paskirtų nedarbo išmokų mokėjimas. Balandį nedarbo išmokos išmokėtos 70 tūkst. gyventojų – 20 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Planuojama, kad gegužę išmokų skaičius dar labiau išaugs.

Senjorai pensijas į bankų sąskaitas gaus tomis pačiomis dienomis, kaip anksčiau – nuo gegužės 7 iki 12 dienos, o tiems, kuriems pensija pirmą kartą paskirta vėliau nei 2012 m. vasarį – gegužės 20 – 21 dienomis. Pensijas į namus planuojama pristatyti nuo gegužės 8-osios iki 26-osios. Šalpos išmokas „Sodra“ per kredito įstaigas išmokės gegužės 12 dieną, o į namus jos bus pristatomos gegužės 8 – 26 d.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą