Žuvies karis: neįprastas ir nepamirštamas egzotiškos virtuvės skonis
Savaitgalis skirtas eksperimentams! O su Kotryna Starkiene jie tampa dar ir labai gardūs.
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji parodė, kaip atostogų patiekalus nesunkiai perkelti ir į savo namų virtuvę. Tebūnie jūsų namai pripildytas egzotiškais skoniais! Karis itin paplitęs Pietų Azijoje, į kurią vis dažniau atostogauti traukia ir lietuviai. O kad atostogos jūsų namuose būtų jaučiamos ir dar ilgiau, Kotryna pristatė, kaip nesunkiai namuose pasigaminti žuvies karį ir savo pietums suteikti kiek neįprastą, tačiau tikrai nepamirštamą skonį, rašoma pranešime spaudai.
Žuvies karis
Ingredientai:
700 g menkės filė; 300 g krevečių; Pak choy salotų; dviejų raudonųjų paprikų; šalotinio svogūno; česnako skiltelės; šaukštelio kario prieskonių; 500 ml kokosų pieno; kubelio sultinio; žaliosios citrinos.
Gaminimo eiga:
Svogūnus ir paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, česnakus – plokštelėmis. Pak choy salotas perpjaukite pusiau, o jei jos didelės – pjaukite net į keturias dalis. Dideliame troškinimo inde pakaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Kepinkite daržoves tol, kol jos šiek tiek suminkštės. Įberkite kario prieskonius, gerai išmaišykite ir pakepinkite, kol pajusite kario aromatą. Supilkite kokosų pieną, įdėkite sultinio kubelį, druską ir palaukite, kol pradės lengvai virti. Sudėkite pak choy salotas, o kai jos praras formą ir šiek tiek sukris, sudėkite žuvį bei krevetes (jos turėtų būti be galvų ir lukštų). Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir palikite karį maždaug dvidešimčiai minučių. Troškinimo pabaigoje supilkite vienos žaliosios citrinos sultis. Žuvies karį patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra