Tradiciniai švilpikai: paprasta, greita ir labai gardu

Švilpikai – tradicinis lietuviškas patiekalas, gaminamas iš virtų bulvių.

Švilpikus galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje. Šiandien aš švilpikus kepiau keptuvėje ir patiekiau su grietinės/sviesto padažu. Paprasta, greita ir labai gardu.

Reikės:

6 – 7 virtų bulvių, 1 kiaušinio, 3 v.š. miltų, aliejaus kepimui Padažui: grietinės, sviesto, druskos

Gaminimo eiga: 

Virtas bulves sugrūdau. Į kiek atvėsintas sugrūstas bulves įmušiau kiaušinį, subėriau miltus ir išmaišiau. Iš paruoštos masės formavau pailgą apvalią dešrą, ją paploninau ir supjausčiau rombais. Kepiau švilpikus keptuvėje ant aliejaus juos apkepant iš abiejų pusių. Padažui ištirpinau sviestą, įdėjau grietinės, pagardinau žiupsneliu druskos ir maišant pakaitinau iki vientisos masės. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą