Egoistai pagal Zodiako ženklą: nuo didžiausių iki mažiausių

Šiek tiek sveiko egoizmo nuo gimimo būdinga kiekvienam žmogui. Genetikai mano, kad egoizmas susiformavo evoliucijos procese kaip būtina išgyvenimo sąlyga ir dabar yra perduodama genetiškai. Tačiau ne visiems būdingas vienodas egoizmo lygis. Pasak astrologų, įtakos turi ir Zodiako ženklas. Pateikiame Zodiako ženklų sąrašą nuo didžiausių egoistų iki mažiausių.

1. Avinas

Pirmasis ciklo ženklas pretenduoja į egoizmo karaliaus titulą. Avinui normalu visur matyti naudą sau. Ir į žmones jie žiūri atitinkamai: kokią naudą galima išpešti iš aplinkinių. Avinai nepakenčia veiksmų apribojimo, o ypač – norų apribojimo. Jiems svarbiausia – jų pačių nuomonė. Avinų egoizmas produktyvus – pastūmėja tobulėti, nes jie siekia būti pranašesni už kitus.

2. Liūtas

Liūtai egoistai iš prigimties. Jiems būdingi kraštutinumai: pasitikėjimas savimi, savimeilė, nuolatinis savo pasiekimų pabrėžimas, svetimos nuomonės nepaisymas. Dažnai jų egoizmas neleidžia teisingai įvertinti tikrovės – Liūto pranašumo jausmas neturi pakankamo pagrindo. Iš pirmo žvilgsnio Liūtas gali pasirodyti dosnus, geraširdis, bet už kiekvieno jo poelgio slypi asmeninis interesas. Tai nebūtinai materialinė nauda, o noras išsimaudyti šlovės spinduliuose, išklausyti pagyrimą. Liūtą galima demonstruoti kaip egoizmo etaloną.

3. Šaulys

Šaulio egoizmas linksmas ir nutrūktgalviškas, nukreiptas gauti maksimalų malonumą iš gyvenimo. Jeigu Šaulys numatė sau naują svaiginantį nuotykį – jo nesugebės sustabdyti jokie protingi argumentai. Tiesiog jis taip nori! Šaulys mėgsta užsiimti savireklama, pagražindamas detales. Kartais pasisavina kitų pasiekimus, tuo užgaudamas ir kitų savimeilę.

4. Skorpionas

Apie Skorpionų egoizmą galima pasakoti legendas. Skorpionai būna tokie nedėmesingi kitiems žmonėms, kad tai tampa santykių nutraukimo su aplinkiniais priežastimi. Nepakantus kitų trūkumams, nepastebi savų neigiamų charakterio savybių. Būdamas puikus manipuliatorius jis manipuliuoja žmonėmis, vadovaudamasis klastingomis prielaidomis. Savo poreikius priešina visuomenės interesams.

5. Ožiaragis

Ožiaragio egoizmas nukreiptas į karjeros aukštumų siekimą. Jeigu jis išsikėlė tikslą, būtinai jį pasieks. Jo egoizmas specifinis ir pasireiškia atsiribojimu nuo aplinkinių. Laukti pagalbos iš Ožiaragio – tuščias laiko švaistymas. Dėl karjeros jis geba paaukoti jausmus, ir ne tik savo, bet ir kitų. Tai trukdo šio ženklo atstovų normaliai socialinei adaptacijai.

6. Svarstyklės

Svarstyklės – pereinamasis ženklas nuo užkietėjusių egoistų prie mažiau savanaudiškų Zodiako ženklų. Kai kurie astrologai Svarstyklėms priskiria polinkį visur ieškoti naudos, visų moralinių vertybių ignoravimą. Kiti specialistai laiko, kad Svarstyklės gali atsisakyti savo naudos dėl kitų laimės. Vienintelis punktas, kur jų nuomonės sutampa: Svarstyklės nemoka vertinti kitų laiko, nustatyti planai jų nedomina. Jeigu joms reikia pagalbos, jos jus ištemps net iš pasitarimo prezidentūroje.

7. Dvyniai

Savo egoizmu Dvyniai panašūs į išlepintus vaikus – nuolat trokšta bendravimo, dėmesio, žavėjimosi. Bet jie tokie linksmi ir žavūs, kad aplinkiniai jiems atleidžia tokį betarpišką elgesį. Kartais Dvynių egoizmas pasireiškia tuo, kad jie įskaudina, apgauna žmones, pakirsdami jų pasitikėjimą.

8. Vėžys

Vėžio egoizmas nestandartinis – pasireiškia pirmiausia per jo nuotaiką. Jeigu jam depresijos priepuolis, visi aplink turi atitikti tokią būseną. Kai Vėžys yra tokios nuotaikos, matyti šalia laimingą veidą jam – tikra kančia, ir jis imsis priemonių, kad blogai būti visiems. Žinoma, ne pats geriausias egoizmo pasireiškimas, bet ir ne pats blogiausias.

9. Vandenis

Egoizmo perspektyvoje Vandeniai pasižymi pernelyg dideliu įsitikinimu dėl savo teisumo. Kadangi jie protingi ir išsilavinę, toks įsitikinimas turi pagrindą. Jeigu Vandeniai ginčuose nebus tokie kategoriški, jie išlaikys aplinkinių pagarbą ir vieno mažiausiai egoistiškų ženklų reputaciją.

10. Žuvys

Kadangi Žuvys labai emocingos, jų egoizmas pasireiškia daugiausia meilės srityje. Pasąmoningai jos siekia būti dėmesio, garbinimo centre, traukti į save žvilgsnius. Jiems reikia visiškai užvaldyti partnerio jausmus, nepaliekant jam asmeninės erdvės. Tiesa, reikia pasakyti, kad meilėje Žuvys ir save atiduoda iki galo, dosniai apdovanodamos savo išrinktąjį emocijomis.

11. Jautis

Jaučių egoizmas yra užuomazgos būklės. Nors Jautis laikomas praktišku ir racionaliu ženklu, tai nėra egoizmas tikrąja prasme, o toks gyvenimo būdas. Jam pirmoje vietoje – protingumas ir atsargumas. O taip pat Jaučiai yra labai geraširdiški ir sentimentalūs.

12. Mergelė

Mergelės pasižymi mokėjimu matyti save iš šalies ir valdyti save. Jeigu Mergelė rodo egoizmą, tai visų pirma dėl to, kad aplinkiniai laukia, kada pamatys joje ši bruožą, o antra – tai gali būti labai apgalvotas, šimtą kartų pasvertas veiksmas. Tad tikru egoizmu tokį pasireiškimą pavadinti sunku.


Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą