Įvairiaspalvės vaikystės akimirkos Vaikų dienos centre

Vaivorykštė – tai kuomet saulei apšvietus atmosferoje esančius vandens lašelius, danguje atsiranda ištisinė spalvų spektro juosta. Vaivorykštės forma – spalvotas lankas su raudona spalva išorinėje lanko pusėje ir violetine vidinėje lanko dalyje (Vikipedija). VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centre (Naujoji g. 64, Alytus) jau ne vieneri metai veikia vaikų dienos centras „Vaikystės vaivorykštė". Kartais atrodo, kad mūsų vaikų dienos centro lankytojai lyg pasakų herojai bėga tuo lanku, gaudydami įvairiaspalves vaikystės akimirkas. Ugdant vaikų kasdienio gyvenimo įgūdžius, rengiami maisto gaminimo užsiėmimai, puoselėjamas savarankiškumo jausmas. Lavinant vaikų meninius gebėjimus, kūrybiškumą, vyksta įvairaus pobūdžio meniniai ir kūrybiniai užsiėmimai: keramikos, muzikos, šokio, piešimo. Kasdienės veiklos metu su vaikais bendraujama įvairiomis temomis, vaikams leidžiama savarankiškai rinktis veiklą. Vaikai žaidžia kompiuterinius, aktyvius komandinius, stalo žaidimus, piešia, spalvina. Vyksta daug švenčių, susitikimų, išvykų, edukacijų. Vaikai savarankiškai ir padedami darbuotojų ruošia namų darbus, mokyklinius projektus ir užduotis. Visus įstaigos lankytojus, jų šeimas pagal poreikį konsultuoja psichologas. Vasarą vaikų lauks stovykla ir jūra, aktyvi fizinė bei meninė veikla.

Trumpa informacija tiems, kas susidomėjo. „Vaikystės vaivorykštė" centro lankytojai – vaikai nuo 6 iki 14 metų amžiaus, o vyresnėliai, kartais patys užaugę šiame centre, gali savanoriauti ir susirinkti socialines valandas mokyklai. Ypatinga 2019-jų metų naujovė ta, kad centras pradeda orientuotis į neįgalius vaikus. Galbūt tėvai po pamokų negali jų pasiimti ar vaikai turi pailsėti ir gauti profesionalią pagalbą (transporto, masažuotojo paslaugos, baseinas ir kita), tada mes jums galime padėti. Išsami informacija telefonu 8 315 51 124

Ateikite, dovanosime jums gerą, pilną veiklos dieną, bet labai rimtai vertiname ir pamokų ruošą, ir kiekvieno vaiko pareigas bei prasmingą poilsį.

Ypač kviečiame apsilankyti šeimas, kurios augina vaikus su įvairia negalia. Padėdami neįgaliam vaikui ir jo šeimai, mes keliausime šiek tiek kitokiu keliu nei kiti miesto vaikų dienos centrai.

VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą