Europos judumo savaitė 2019

Europos judumo savaitė - didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16-22 dienomis. Šia kampanija Europos šalių vietos valdžios institucijos raginamos inicijuoti ir skatinti damų transporto priemonių naudojimą.

2019 metų Europos judumo savaitės tema - Žingsniuokime kartu!

Mūsų kūnai skirti judėjimui, tačiau galime pastebėti, kad didžiąją savo dienos dalį praleidžiame sėdėdami: automobilyje, prie darbo stalo ar priešais TV ekraną. Bet kas, jei galėtume integruoti judėjimą į mūsų kasdienį gyvenimą ir tuo pačiu metu sutaupyti pinigų?

Šių metų Europos judumo savaitės tikslas yra atkreipti dėmesį į saugų vaikščiojimą ir važiavimą dviračiu bei naudą mūsų sveikatai ir aplinkai. Vaikščiojimas ir važiavimas dviračiu, padeda išlaikyti sveiką širdį ir kūną.

Tyrimai rodo, kad dviratininkai vidutiniškai gyvena dvejus metus ilgiau nei juo nevažinėjantys, o 25 minutės pėsčiomis per dieną gali prailginti Jūsų gyvenimą iki septynerių metų!

Taigi, kodėl gi nepradėjus daugiau vaikčioti ar važinėti dviračiu?

Daugiau informacijos rasite: http://am.lrv.lt/lt/apie-ministerija/akcijos-ir-kampanijos/europos-judumo-savaite/europos-judumo-savaite-2019

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą