Rajono neįgaliuosius kvietė burtis į nedideles grupeles seniūnijose


Alytaus rajono neįgaliųjų draugija savo narius pakvietė į Alytaus šaulių namus šiek tiek anksčiau paminėti Tarptautinę neįgaliųjų dieną, kuri minima gruodžio 3 d. Susirinkusius pasveikino pasveikino rajono mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė., Alytaus seniūnas Kęstutis Tumynas.
Draugijos pirmininkė Marytė Bernatavičienė pasveikino susirinkusius į renginį neįgaliuosius, palinkėjo jiems sveikatos, būti laimingiems, pakvietė bendrauti ir susitikti.
Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, kreipdamasi į neįgaliuosius, perdavė mero Algirdo Vrubliausko sveikinimus ir linkėjimus bei pažymėjo, kad apie problemas, poreikius ir džiaugmus reikia kalbėti ne tik išskirtinėmis dienomis, kai minima profesinė ar tam tikros socialinės grupės žmonių diena. Ji pažymėjo, kad Neįgaliųjų diena pradėta minėti, kai reikėjo apie tai labai garsiai kalbėti, kai neįgalieji turėjo kovoti už savo teises, už lygybę, ir vis dar minima su tuo pačiu tikslu.
„Laikas nustoti kalbėti apie skirtumus, laikas kalbėti apie mūsų ir jūsų bendrumus, apie tai, ką galime kartu. Kad problemų yra, visi žinome, bet reikia apie jas kalbėti. Kalbant apie Alytaus rajono savivaldybę – esame pasiruošę jums dar labiau padėti, kad skirtumų būtų mažiau, bet turime žinoti, ko jums reikia, kad jų mažėtų“ , – kalbėjo vicemerė ir pabrėžė, kad rajone gyvenantiems neįgaliesiems veiklos turi vykti ten, kur jie gyvena, ir kad juos vienijančių grupelių, kokios jau veikia Simne, Dauguose, Punioje, daugėtų. „Jeigu tik reikia vietos seniūnijose, kur norite susiburti, duokite žinią – ieškosime, rasime“ ,– sakė vicemerė ir palinkėjo visiems gražių artėjančių švenčių, sveikatos, santarvės susikalbėjimo kiekvieną dieną.
Neįgaliųjų draugijos narius sveikindamas Alytaus seniūnas Kęstutis Tumynas palinkėjo jiems džiaugtis kiekviena kiekviena diena ir už ją dėkoti.
Renginyje veikė neįgaliųjų rankdarbių paroda, dainavo Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos vokalinis ansamblis „Šypsena“, kurio dainininkus ruošia Alytaus rajono kultūros centro darbuotojas Dainius Juozapavičius. Daug aplodismentų sulaukė Butrimonių Živilės Patinskaitės vadovaujamas šokių kolektyvas „Gojelis“.
Alytaus rajono neįgaliųjų draugija įgyvendina Neįgaliųjų socialinės reabilitacijos bendruomenėje projektą, kuriam skirta lėšų iš valstybės ir Alytaus rajono savivaldybės biudžetų. Šiais metais neįgaliųjų integracijai skirtoms veikloms skirta 23 500 eurų.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą