Kitoks tiramisu tortas: paragavus sunku sustoti

Kiek gabalėlių torto esate suvalgę iškart?! Aš net keturis vienu prisėdimu. Kai vyro sesuo pagamino šį tiramisu, sakiau: „Ačiū, bet aš nemėgstu tortų su riebiais kremais.“ O tada iš mandagumo paragavau. Ir netekau amo!

Lengvas, tirpstantis burnoje, ne per saldus ir tiesiog tobulas... Toks yra šis tiramisu. Netikite? Išbandykite ir negalėsite nustoti juo mėgautis.

Reikės:

4 kiaušinių

145 g cukraus

100 g ryžių miltų arba miltų mišinio be glitimo

3/4 šaukštelio kepimo miltelių

500 g maskarponės (riebios)

6 kiaušinių trynių

3 šaukštų cukraus

2 puodelių stiprios kavos, lengvai pasaldintos (į 200 ml puodelį dedu šaukštą su kaupu kavos ir arbatinį šaukštelį cukraus)

kakavos miltelių (nesaldžių)

Gaminame!

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kiaušinius (būtinai kambario temperatūros) su cukrumi plakite plaktuvu 8 min. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir mažais kiekiais įsijokite ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių ir cukraus masę.

Apvalią torto formą patepkite riebalais. Supilkite biskvito masę į formą ir kepkite orkaitėje apie 20–25 min. arba kol gražiai pakils, paruduos ir įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau, jei forma buvo didesnė, tuomet į tris lakštus. Pirmąjį lakštą dėkite atgal į torto formą, apšlakstykite kava.

Paruoškite kremą. Kiaušinių trynius su cukrumi išsukite iki baltos purios masės ir sumaišykite su maskarpone.

Tuomet kremą padalinkite į 2 ar 3 dalis (nelygu kiek turėsite lakštų) ir užtepkite ant pirmo lakšto. Per sietelį ant kremo užbarstykite kakavos miltelių.

Dėkite antrą lakštą, vėl suvilgykite kava, tepkite kremą, apibarstykite kakava. Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o tada jau ragaukite.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą