Tortilijos ir omleto suktinukai: pusryčiai, kurių niekas nenorės pramiegoti

Omletas su pievagrybiais tortilijoje 

Reikės (2 porcijoms): 

2 šalotinių svogūnų 

4-5 pievagrybių 

alyvuogių aliejaus 

4-6 kiaušinių 
50-70 ml grietinėlės 

70-80 g parmezano sūrio 

persilado prieskonių

druskos 

pipirų 

2 tortilijų 
Kaip gaminti 

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pievagrybius skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus įberti pusę svogūnų (kitą dali palikti antrai porcijai). Kepti, kol suminkštės. 

Kiaušinius išplakti su grietinėle, įberti parmezano sūrio, persilado prieskonių, druskos, pipirų ir permaišyti. Pusę plakinio įpilti į keptuvę ant svogūnų, ant viršaus dėti pievagrybius. Kepti ant silpnos kaitros.  

Kol viršus dar skystas, uždėti tortilijos lakštą ir kepti, kol omletas visiškai iškeps. Omletą apversti ir apkepti tortiliją. 

Išėmus iš keptuvės susukti vyniotinį, kad tortilija liktų viršuje.

Antrą porciją paruošti taip pat. Valgyti su mėgstamomis salotomis. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą