Su kukurūzų dribsniais kepti obuoliai pradžiugino visą šeimą: tai tobulo skonio desertas

Šią idėją pamačiau viename maisto tinklaraštyje ir nekantravau išbandyti. Namuose nebuvo kukurūzinių dribsnių, tad teko greitai bėgti ir nusipirkti. Užtat kiek laimingų veidų namuose, nes mama pagamino tobulo skonio desertą. 

Kviečiu išsisaugoti ir išbandyti. Neturėjau cinamono, tai jį keičiau obuolių pyrago prieskonių mišiniu. 

Reikės: 

2 didelių obuolių

2 kiaušinių

2 šaukštų cukraus

1 šaukšto obuolių pyrago prieskonių mišinio

6–7 šaukštų nesaldžių kukurūzinių dribsnių 

Kaip gaminti 

Obuolius supjaustome žiedais ir išimame sėklalizdžius. Kukurūzų dribsnius susmulkiname iki mažų trupinių (man puikiai tai pavyko trupinti rankomis). Išplakame kiaušinius. Cukrų sumaišome su prieskonių mišiniu arba cinamonu. Obuolio žiedus apvoliojame cukraus mišinyje, kiaušinio plakinyje, tada dribsniuose. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 20–25 min. Šaltinis: „Mamos.virtuves.paslaptys“ 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą