Vištiena, ryžiai ir daržovės viename puode: ilgąjį savaitgalį į namus įsileiskite Lotynų Amerikos skonius

Patiekalui reikės: 

3 vištienos šlaunelių ir blauzdų su kaulais bei oda;

druskos; šviežiai maltų juodųjų pipirų;

2 šaukštelių maltų kmynų;

1 šaukštelio džiovinto raudonėlio;

1 šaukštelio česnako miltelių;

1/2 šaukštelio Kajeno pipirų;

3 valg. šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus;

1 didelio svogūno (susmulkinto);

2 susmulkintų paprikų;

4 skiltelių smulkinto česnako;

2 šaukštų pomidorų pastos;

1 puodelio ilgagrūdžių ryžių;

1 1/4 puodelio vištienos sultinio;

1 skardinės supjaustytų pomidorų;

1 lauro lapo;

šviežiai susmulkintos kalendros (papuošimui). 

Gaminimo eiga: 

Vištieną nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, tada visą paviršių pagardinkite druska ir pipirais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kuminą, raudonėlį, česnako miltelius ir kajeno pipirus. Įtrinkite mišinį į vištieną. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite tol, kol ji taps auksinė (po 5 minutes iš kiekvienos pusės). Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į lėkštę. Į tą pačią keptuvę ant vidutinės ugnies sudėkite svogūną ir papriką. Kepkite 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir kepkite, kol jie taps kvapnūs dar 1 minutę, tada įmaišykite pomidorų pastą. Suberkite ryžius ir virkite 3 minutes, kol gerai apskrus ir apkeps. Supilkite vištienos sultinį, kubeliais supjaustytus pomidorus ir lauro lapą, išmaišykite nuo keptuvės dugno likusius gabalėlius. Užvirinkite, tada sudėkite vištieną atgal į keptuvę. Sumažinkite ugnį ir uždengę leiskite troškintis, kol vištiena išvirs, o ryžiai suminkštės (30 minučių). Retkarčiais pamaišykite, kad ryžiai nepriliptų prie keptuvės dugno. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens arba sultinio. Išimkite lauro lapą ir patiekite su kalendromis. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą