Pasaulio virtuvių įkvėptas lašišos receptas: nustebins svečius, įneš naujų skonių
Klasikinių patiekalų mėgėjai lašišą derina su Lietuvoje įprastais garnyrais, tokiais kaip bulvės ar keptos daržovės.
Drąsesniems siūloma atrasti pasaulio virtuvių įkvėptus receptus: lašišos sevičę ar tartarą, rašoma „Lidl“ pranešime spaudai. Prekybos centro ekspertai siūlo išbandyti lengvai paruošiamą lašišos sevičę ir tartarą. Šie netradiciniai patiekalai ne tik nustebins svečius, bet ir įneš naujų skonių.
Lašišos sevičei reikės:
200 g šviežios lašišos filė 1 žaliosios citrinos sulčių 1 mažo raudonojo svogūno 1 avokado 1 nedidelės aitriosios paprikos Druskos ir pipirų pagal skonį Alyvuogių aliejaus
Lašišos filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Užpilkite žaliosios citrinos sultimis, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis apie 10 minučių. Tuo metu smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, avokadą ir aitriąją papriką. Supjaustytus ingredientus įmaišykite į marinuotą lašišą. Iš sevičės lėkštėje suformuokite tolygų cilindrą ir patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi.
Lašišos tartarui reikės:
200 g šviežios lašišos filė 1 šaukštelio Dižono garstyčių 1 šaukšto kaparėlių 1 mažo raudonojo svogūno 1 šaukšto citrinos sulčių Šviežių krapų Druskos ir pipirų pagal skonį Alyvuogių aliejus
Lašišos filė supjaustykite labai smulkiais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, kaparėlius ir krapus. Į lašišą įmaišykite Dižono garstyčias, citrinos sultis, kaparėlius, svogūną ir krapus. Pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir patiekite su skrudinta duona arba trapučiais. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra