Gardesnių mielinių blynų ir būti negali: minkšti, purūs, kaip bandelės
Mieliniai blynai. Kovo 4 dieną švenčiamos Užgavėnės – žiemos išlydėjimo ir pavasario sutikimo šventė!
Net neabejoju, kad kepsite blynus. Kokius blynus dažniausiai kepate jus? Mūsų šeimoje per Užgavėnes dažniausiai kepami mieliniai blynai. Taigi, mielinių blynų receptą publikuoju darsyk, o jūs jį būtinai išsisaugokite, nes gardesnių blynų ir būti negali. Iš recepte nurodytų produktų kiekio gaunasi 25 blynai. Skonis... super, minkšti, purūs, kaip bandelės.
Reikės:
450 gr. miltų, 7 gr. sausų mielių, 3 – 4 v.š. cukraus. žiupsnelio druskos, 500 ml. pieno (šilto), 2 kiaušinių, 200 gr. razinų ir džiovintų spanguolių mišinio, aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų ir druską. Kiaušinius išplakiau su šiltu pienu ir sumaišiau su biriais produktais. Į masę įmaišiau razinas/dž.spanguoles ir uždengusi pastačiau šiltai 30 min. (masė turi pakilti). Masė pakilo, belieka kepti blynelius keptuvėje su aliejumi, apkepant juos iš abiejų pusių. Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra