Išskirtinis tinginys pagal A. Ivanauską: atrodo žaismingai, be galo gardus ir traškus
Kulinarinių knygų autorius, virtuvės šefas, prodiuseris Alfas Ivanauskas smaližiams rekomenduoja pasigaminti „tinginį“.„Tai vienas iš tų patiekalų, kurio variantų mano receptų sąraše rasite turbūt daugiau nei 100, o šis yra tikrai išskirtinis. Atrodo žaismingai, šviesiai, saulėtai ir yra be galo gardus bei lengvai ir greitai pagaminamas. Tai gali tapti vienu iš šios šventės simbolių, kuris kasmet puoš jūsų šventinį stalą“, – sakė maisto virtuozas.Traškus varškės
„Tinginys“ su apelsinais
(8 asm.)
Gaminimo laikas: apie 2 val.
500 g varškės 200 g sutirštinto pieno 2 apelsinų žievelių 16 g vanilinio cukraus 1/2 citrinos sulčių 100 g tirpinto sviesto 15 g želatinos, tirpintos vandenyje 2,5 pakelio sausainių 1 apelsino 1 saujos šviežių mėtų žiupsnelio miltelinio cukraus
Varškę sutrinkite trintuvu ir įmaišykite sutirštintą pieną. Įtarkuokite apelsinų žieveles, suberkite vanilinį cukrų, įspauskite citrinos sulčių. Maišydami supilkite sviestą ir vandenyje tirpintą želatiną. Sausainius sutrupinkite rankomis ir suberkite į varškės kremą, viską gerai išmaišykite. Dėkite į formą ir palikite šaldiklyje sustingti. Sustingusį „Tinginį“ patiekite su apelsino skiltelėmis, puoškite šviežiais mėtų lapeliais ir milteliniu cukrumi.
Komentarai
Komentarų nėra