Maisto vertintojai teigiamai įvertino Alytaus mokyklų maistą. O kaip manote jūs?

Mobili maisto vertintojų komanda lankėsi Alytaus švietimo įstaigose: Šv. Benedikto gimnazijoje, Miroslavo gimnazijoje, darželyje-mokykloje „Drevinukas“ ir lopšelyje - darželyje „Du gaideliai“.

Šio darželio vaikai džiaugėsi maistu, sakė, kad skanu ir dažniausiai suvalgydavo visą porciją. Meniu darželyje tobulinamas kas kelis mėnesius keičiant patiekalus sveikatai palankesniais, atsižvelgiant į vaikų skonį. Yra atskiras valgiaraštis alergiškiems vaikams.

Tikrinimo metu vaikai pusryčiams valgė manų košę su uogiene, gėrė saldintą arbatą, priešpiečiams – pusę apelsino, varškės sūrį su medumi ir gėrė nesaldintą arbatą. Pietums buvo patiekta burokėlių sriuba su viso grūdo duona, troškintas jautienos kukulis su miežine koše ir kopūstų salotas su pomidorais, atsigerti - vanduo su citrina. Vakarienei vaikai valgė pilno grūdo makaronus su daržovėmis bei gėrė saldintą arbatą.

Specialistai rekomendavo vandenį teikti be citrinos ir nevirintą, o arbatoje palaipsniui mažinti cukraus kiekį.

Panašias rekomendacijas specialistai pateikė ir „Drevinukui“, kuriame maitinimas įvertintas 9 iš 10 balų. Dar geresnio vertinimo sulaukė šv. Benedikto gimnazija: 10 iš 10 balų.

Prastesnė situacija užfiksuota Miroslavo gimnazijoje. Vertintojai nustatė higienos pažeidimų. Maisto gamintojams rekomendavo peržiūrėti valgiaraščius ir sumažinti gyvūninių riebalų kiekį, dalį jų pakeičiant augaliniais riebalais. Taip pat pateikė rekomendaciją pagal galimybes mažinti patiekiamo maisto kainas.

Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą